Inloopspreekuur regelingen & voorzieningen

ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11 te Zwolle - dinsdag 26 juni 2018 10:00 tot 12:00

Zwolse mantelzorgers met vragen over regelingen, vergoedingen, mantelzorgwaardering, respijtzorg, voorzieningen en ander ‘papierwerk’ kunnen vanaf april wekelijks terecht op het inloopspreekuur van Steunpunt Mantelzorg (ZwolleDoet!) in ‘De Drijber’.


Nederland telt zo’n 2,5 miljoen mantelzorgers, waarvan 1 op de 5 aangeeft zich overbelast te voelen. “Die overbelasting komt soms niet eens zozeer van de praktische zorgtaken die de mantelzorger heeft, maar vooral van het regelwerk dat erbij komt kijken en de vragen die men daarover heeft”, zegt Kristel Koridon, consulent juridische dienstverlening bij Steunpunt Mantelzorg. “Wij willen mantelzorgers helpen om hun taken zo makkelijk mogelijk te kunnen blijven doen.”

“Vragen die bijvoorbeeld spelen zijn, wat gebeurt er met mijn bijstandsuitkering op het moment dat ik bij mijn moeder ga wonen om beter voor haar te kunnen zorgen? Of, van welke verlofregelingen kan ik op het werk gebruik maken in tijden dat ik thuis meer zorg voor mijn naaste heb? Of, welke mogelijkheden zijn er om de zorg even uit handen te kunnen geven?”

Mantelzorgers kunnen wekelijks met hun vragen terecht bij Koridon. In de even weeknummers op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur en in de oneven weeknummers op woensdag van 14.00 – 16.00 uur. De locatie is: De Drijber, Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Tijdens het inloopspreekuur kunnen mantelzorgers gratis en zonder vooraf een afspraak te maken terecht. Wie buiten deze momenten advies wil over juridische zaken of andere vormen van mantelzorgondersteuning, neemt tijdens kantooruren contact op met Steunpunt Mantelzorg via mantelzorg@zwolledoet.nl of 038 422 52 00.


Nieuws

Ondersteuningsgroep 'Omgaan met dementie'

Als iemand lijdt aan een vorm van dementie dan heeft dat niet alleen gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor de omgeving. Het omgaan met iemand die aan dementie lijdt valt niet altijd mee.

Pilot nachtzorg als respijtzorgvoorziening

Voor mantelzorgers van mensen met dementie zijn de nachten vaak zwaar. Om ook s nachts ondersteunen te bieden, is de gemeente Zwolle een pilot gestart: tot 1 november 2018 kan nachtzorg als respijtvoorziening worden ingezet.

Vertel jouw verhaal met een stopmotion video!

Hoe is het om op jonge leeftijd al voor iemand te moeten zorgen? Je hebt hier misschien al vaak over moeten vertellen, maar het kan ook eens anders door er een stopmotionfilmpje over te maken.

Filmtip: Garden of Life

Garden Of Life is een puur en ontroerend portret van een man die getroffen is door Alzheimer en zijn laatste levensfase doorbrengt in zijn tuin. Een jaar lang filmt regisseur Marco Niemeijer zijn schoonvader Leo.

Elfde Beursvloer Zwolle opnieuw een groot succes

Op 11 april jl. openden wethouder Ren de Heer (VVD) en Anne Riemersma (directeur ZwolleDoet!) Beursvloer Zwolle in het Mercure Hotel onder begeleiding van presentator Martijn van Hese (Partij voor Cultuur). Deze 11e editie heeft voor een record gezorgd: de fictieve omzet was met 83.164 ruim 10.000,- meer dan in 2017.