Meer verbinden

Ideeënmakelaar
Mooie ideeën voor Zwolle? Dan kun je met ideeënmakelaar Marijke Sterkenburg contact opnemen. Als het gaat om de toekomst van Zwolle, dan kunnen wij het samen beter. Er is slechts één voorwaarde: het resultaat moet bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle.

Hanzelab
Ik heb een goed idee, maar wat nu?? Professionals uit het Hanzelab geven je het antwoord op deze vraag. Hanzelab barst van de creativiteit, kennis en ideeën en kan precies die inspiratie bieden die je een stap verder kan helpen. Durf jij als Zwolse (non-) profit organisatie een Hanzelab-sessie aan te gaan, dan help je bovendien niet alleen jezelf, maar ook een zelf te kiezen Zwols goed doel.

Present Zwolle
Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd.

Ontspruit Zwolle
De sociale marktplaats waar je jouw overwaarde kan delen. Dit kan in de vorm van een vraag en/of aanbod. Je bepaalt zelf hoe lang of hoe vaak je iets aanbiedt of vraagt.

I-workspace Zwolle
I-workspace is een werkplaats in de Bibliotheek. Hier worden goede ideeën gevormd en uitgewerkt. Bijvoorbeeld ideeën op gebied van zorg, welzijn, wonen of cultuur. Je gaat met jouw idee aan de slag, op een manier die jij ziet zitten. Dat kan 1-op-1 met een adviseur, in kleine groepjes of tijdens een netwerkbijeenkomst.

Hart voor Zwolle
Een jongerennetwerk met hart voor Zwolle. Jonge vrijwilligers zetten zich in voor kwetsbare Zwollenaren.

WeHelpen
WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp. U kunt met wehelpen.nl hulp vragen en aanbieden, maar ook hulp organiseren – voor uzelf of een ander - binnen een hulpnetwerk van familie en vrienden.

Local Charity
Local Charity doet graag goede dingen in stad en wijk. De goede dingen die wij doen zijn kleinschalige maatschappelijke projecten in samenwerking met jou en u, ondernemers in stad en wijk en overige betrokken partijen. Op efficiënte en creatieve wijze combineren wij kennis, hulp en ervaring om deze goede dingen te realiseren. Zo kunnen wij samen veel bereiken voor stad en wijk.

Ik kom in actie
De website die het in actie komen voor een betere wereld makkelijk en leuk maakt. Van petities tot vrijwilligerswerk: Zoek op de tijd die jij nu hebt of het thema dat jij belangrijk vindt voor een actie die bij jou past!

Eigen Kracht
Bij problemen of zorgen werkt het om deze te delen met mensen die dichtbij staan. Maak samen een plan en kies, indien nodig, welke hulp van hulpverleners passend is. Samenredzaamheid noemen we dat. Zo komt er een plan met ‘eigen’ oplossingen waarover u zelf de regie voert.

Zorg voor elkaar
Zorgvoorelkaar.com is een online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp.
 
Vraag elkaar
Vraag elkaar is er voor jou en voor iedereen in jouw omgeving! Want op Vraagelkaar kun je elkaar – zonder enige verplichting – alles vragen én aanbieden: aan jouw vrienden en/of bekenden van jouw vereniging. Gewoon omdat je iets zoekt, wat je nodig hebt of omdat je het leuk vindt om iets voor een ander te doen. Zo kun je veel voor elkaar betekenen.

www.vrijwilligerswerk.nl: Landelijke website voor iedereen die vrijwilligerswerk zoekt of die met vrijwilligers werkt.

Spullen delen
Peerby is bedoeld om spullen (duurzame consumptie goederen; oftewel spullen die vaker dan 1x meegaan) van en aan elkaar te lenen of te huren.

Ruilkring Zwolle
LETS is een afkorting voor Local Exchange Trading system, een ruilkring. Een LETS ruilkring bestaat uit een groep mensen die met elkaar handelt door middel van punten. De insteek van het LETS systeem is om de deelnemers te laten handelen met elkaar, uitgaande van datgene wat je kunt en wilt. Gebruik maken van elkaars talent. Op deze manier houden we de economie gaande zonder dat er bij elke transactie geld aan te pas moet komen. Een ideaal systeem voor Zwolle en alle Zwollenaren.

StinsKracht
StinsKracht Westenholte is een duurzaam en zelfsturend project waarin bewoners zelf de verantwoordelijkheid nemen voor een deel van de zorg voor elkaar in hun leefomgeving, waarmee de leefbaarheid in de wijk wordt vergroot. Daarnaast wil StinsKracht Westenholte ook een goed voorbeeld zijn voor andere wijken in Zwolle, regionaal of landelijk.

Verbindingshuis Stadshagen
De plek voor ontmoeting, nieuwe initiatieven en verbindende ideeën.
 
www.nudge.nl
Nudge verbindt mensen en organisaties om initiatieven van onderaf te realiseren die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij. Door het ondersteunen van bottom-up initiatieven willen we het voor iedereen mogelijk maken om in actie te komen. We doen dat met behulp van ons platform en brede netwerk. Al onze activiteiten zijn gebaseerd op ecologische, economische en sociale impact en zijn zowel groot als klein. Van het stopzetten van het abonnement op de Telefoongids tot co-creatie met onze community voor een gemeenschappelijk doel.