Mantelzorg

Individuele mantelzorgwaardering 2017

 

Mantelzorgers zijn een onmisbare steun voor mensen die hulp en zorg nodig hebben. Het geven van mantelzorg wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien; je geeft zorg vanuit persoonlijke betrokkenheid. En dat moet gewaardeerd worden! Alle gemeenten in Nederland hebben daarom de taak om de waardering vorm te geven. De gemeente Zwolle doet dit op vele manieren bijvoorbeeld in samenwerking met ons. Zo verzorgen wij veel verschillende cursussen en workshops ter ondersteuning van mantelzorgers. Daarnaast wordt jaarlijks op 10 november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd met allerlei activiteiten, in samenwerking met andere Zwolse partijen, maar we reiken ook ieder jaar de “individuele mantelzorgwaardering” uit. In 2017 was de “individuele mantelzorgwaardering” voor iedereen boven de 12 jaar een VVV-cadeaukaart. Voor kinderen tot 12 jaar was de waardering een bioscoopbon. De aanmeldtermijn voor de mantelzorgwaardering 2017 is inmiddels verstreken. Mensen die een aanvraag hebben gedaan ontvangen eind januari een brief.

Individuele mantelzorgwaardering 2018

Hou voor de individuele waardering van 2018 deze site in de gaten. Zodra er over de mantelzorgwaardering 2018 iets bekend is zal dat hier op de site vermeld worden.

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur, omdat ze chronisch ziek zijn beroep. Mantelzorg vraagt vaak veel tijd en kan in sommige gevallen voor psychische belasting zorgen. Daarom heeft de of een beperking hebben. Het gaat dan niet om gebruikelijke zorg, vrijwilligerswerk of zorg in het kader van een hulpverlenend gemeente Zwolle besloten om mantelzorgers van zorgvragers die wonen in Zwolle het hele jaar door mogelijkheden voor ondersteuning te bieden en jaarlijks te waarderen.

Blijf op de hoogte

Wie zich aanmeldt als mantelzorger, wordt onder andere op de hoogte gehouden van de komende waarderingsvormen (zoals de Dag van de Mantelzorg, de individuele mantelzorgwaardering en gratis ondersteuningscursussen/-trainingen).

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Zwolle via 038 - 422 5200 of mantelzorg@zwolledoet.nl.