ZwolleDoet! zoekt voor SamenZwolle

een ‘betrokkene en daadkrachtige’

Trajectcoach

32 uur per week


Op SamenZwolle vinden en plaatsen Zwollenaren alles wat je voor en met elkaar kunt doen in de stad en wijken van Zwolle. Van vrijwilligerswerk en participatiebanen bij verschillende Zwolse organisaties tot gezellige en interessante activiteiten in de buurt en hulp- en klusvragen van Zwollenaren, stichtingen en verenigingen. SamenZwolle is ontwikkeld door een brede groep samenwerkende Zwolse organisaties die actief zijn op het gebied van zorg, welzijn en wonen. ZwolleDoet! verzorgt namens de samenwerkende organisaties het dagelijks beheer van dit platform.

De uitvoering van de maatschappelijke participatietrajecten is een samenwerking van verschillende ‘voorveldorganisaties’ als ZwolleDoet!, WIJZ, FOCUS, St. Present, Pauropus en Travers Welzijn. Zij werken onder de naam “DOCK 24”aan een participatieopdracht van de Gemeente Zwolle. De opdracht is om in samenwerking met het zogenoemde voorliggende veld Zwollenaren die zich op trede 1,2 of 3 van de participatieladder bevinden te activeren.
Voor deze functie

Zijn wij op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige collega, die samen met een klein maar krachtig team, uitvoering geeft aan de opgave. Het team bestaat uit een aantal trajectcoaches met grotere contracten en zij vormen de ruggengraat. Daarnaast zijn er een aantal medewerkers met kleinere contracten, die vooral vanuit hun specialisme trajecten uitvoeren. Om stappen op de participatieladder te realiseren wordt er samen met de deelnemers een plan gemaakt. Samenwerking met het voorliggend veld is daarbij een absolute must. Daarom wordt van de trajectcoach verwacht dat hij/zij de “kaart” kent, contacten heeft of maakt en zicht heeft op zowel de belangen van de deelnemer als de partner in het voorliggende veld waar de deelnemer mogelijk aan de slag kan. Dit doe je in afstemming met de medewerkers van de sociale wijkteams en alle andere partijen die hiervoor nodig zijn.

De trajectcoaches werken met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en vrijheid aan de opdrachten maar wel in samenhang en afstemming met de collega’s en de deelnemers. Het succes, met daarbij transparantie in resultaten en effecten, staat voorop.
Heb jij het in je?

Je bent iemand met een open, empathische en respectvolle houding. Je bent in staat om een goede probleemanalyse te maken en deze samen met de deelnemer te vertalen naar een passend traject. Hierbij denk je in kansen en geef je richting door anderen te motiveren en te stimuleren. Het is belangrijk dat je flexibel en stressbestendig bent. Naast een goede samenwerker, ben je ook iemand die zelfstandig goed uit de voeten kan. Verder zijn de competenties initiatiefrijk, omgevingsbewust en verantwoordelijk op jou van toepassing. Je hebt een relevante en afgeronde opleiding op hbo niveau.
Belangrijke aanvullende informatie

Groei en ontwikkeling zijn voor ons belangrijke waarden. We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontplooien. Daarom bieden wij goede scholingsmogelijkheden en kun je daarnaast deelnemen aan de programma’s van de Travers Academie.
Op deze functie is de cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening is van toepassing. De functie is ingeschaald in salarisschaal 8.
Wij bieden bij aanvang dienstverband een jaarcontract. Bij goed functioneren hebben wij de intentie om het dienstverband te verlengen.

Passen wij bij jou? En denk je dat jij bij ons past? Dan kijken we uit naar jouw schriftelijke reactie. Verstuur deze dan uiterlijk zondag 5 november a.s. via het online sollicitatieformulier op www.travers.nl. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op maandag 13 november 2017 van af 13.00 uur en de tweede ronde gesprekken op vrijdag 17 november vanaf 10.00 uur. Bij de kandidaten die naar de 2e ronde gaan wordt een TMA analyse afgenomen.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Jos Legebeke, via email j.legebeke@travers.nl of tel (06) 50 28 45 75.