terug
ZwolleDoet Logo
aanmelden

Georganiseerd door
Focus op Bezoek

Locatie
Stichting Focus
Zerboltstraat 63
Zwolle

Datum
dinsdag 12 november 2019

Tijdstip
19.00 - 21.00 uur

Activiteiten & Begeleiding
Zorg & Welzijn
Informatie & Advies

Training plusmaatjes

Agenda

Wat is een plusmaatje?
Een plusmaatje is een maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. Een psychische kwetsbaarheid kan iedereen krijgen of overkomen. Dit kan enorm veel impact hebben op iemands leven en/of sociale contacten. Een maatje kan dan voor diegene uitkomst bieden, door samen dingen te ondernemen of door er "gewoon" te zijn.

Wat ga je doen?
Wat je precies gaat doen is helemaal aan jou en degene van wie je maatje wordt. Iedereen is anders en heeft andere behoeftes. Het kan zijn dat je samen afspreekt om te gaan wandelen, of een boodschap doen. Soms durft iemand niet goed alleen naar een winkel, met de bus of iets anders. Er is geen -one size fits all- plan, het belangrijkste is dat je dit afspreekt met degene van wie je maatje wordt. Vaak is jouw komst alleen al van zoveel betekenis!

Training
In de tijd dat je maatje bent krijg je intervisie en word je begeleid door iemand van ons. Voordat je begint krijg je een (verplichte) basistraining om je goed voor te bereiden. Deze bestaat uit drie avonden van twee uur. De eerste training is op dinsdag 29 oktober om 19.00 uur. Je leert hier onder andere wat het Plusmaatjesproject inhoudt, wat de mogelijke valkuilen zijn en hoe de doelgroep eruit ziet. Ook maak je kennis met vooroordelen en hoor je de verhalen van ervaringsdeskundigen. Door middel van rollenspellen gaan we bezig met een aantal thema’s zoals grenzen aan geven. We rijken handvaten aan waarbij een koppeling gemaakt wordt met de praktijk. Na de drie bijeenkomsten kan een keuze gemaakt worden tussen de Plusmaatjes projecten van ZwolleDoet of Stichting Focus. Wat het verschil hier tussen is, leer je tijdens de training.

Heb ik speciale skills nodig?
Je hebt geen speciale skills of vaardigheden nodig om maatje te worden van iemand met een psychische kwetsbaarheid. Wel zijn er een aantal persoonlijke eigenschappen die we belangrijk vinden, bijvoorbeeld je:

  • bent 21 jaar of ouder
  • bent communicatief vaardig
  • bent in staat tot zelfreflectie
  • hebt een stabiele persoonlijkheid
  • kan goed relativeren
  • bent betrouwbaar

Aanmelden?
Er is veel vraag naar plusmaatjes! Ben jij na het lezen van deze informatie enthousiast geworden? Meld je dan vooral aan voor de training!

Meld je aan door een email te sturen naar femmydekker@focuszwolle.nl onder vermelding van 'training plusmaatjes 2019'.

Andere agendapunten

Bekijk alle agendapunten

bekijk alle agendapunten
Deel deze pagina