terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer
aanmelden

Georganiseerd door
ZwolleDoet!

Locatie
Online

Zwolle

Datum
maandag 13 juli 2020

Tijdstip
19.30 - 20.30 uur

Organisatie & Coördinatie

(Online) Talentprogramma 'Modern besturen'

Agenda Bestuursleden Individuele vrijwilligers

Belangrijke mededeling: Het Talentprogramma bestaat uit vier (online) bijeenkomsten. Scholing gaat van start wanneer er minimaal 10 deelnemers zijn.

Verschillende bestuurders worstelen met de vraag hoe zij het (bestuurlijk) kader kunnen verjongen en aanvullen. Echter veel jongeren en jong volwassenen weten niet wat het besturen van een vereniging of stichting precies inhoudt, vragen zich af of ze er klaar voor zijn of dat de zittende bestuursleden wel bereid zijn tot verandering.

Tijdens het talentprogramma modern besturen gaan jongeren/jong volwassenen op zoek naar hoe de vereniging/stichting zich het beste kan organiseren en welke bijdrage zij daaraan kunnen leveren. Na het volgen van dit programma zijn de deelnemers klaar voor een bestuursfunctie bij de eigen vereniging of stichting en in staat om de organisatie verder te ontwikkelen.

Het traject ‘Modern besturen’ is specifiek ontwikkeld voor ambitieuze jongeren/jong volwassenen. Deelnemers krijgen inzicht hoe zij hun vaardigheden kunnen inzetten om zo een bijdrage te leveren aan de vereniging/stichting van de toekomst. Hoe bouw je als jongere/jong volwassenen bestaansrecht op voor jouw generatie in een snel veranderende wereld?

De deelnemers worden uitgedaagd om zichzelf actief te ontwikkelen binnen een veilige en dynamische leeromgeving. Samen met andere jongeren/jong volwassenen wordt gewerkt aan bestaande vraagstukken en uitdagingen. Door de jongeren/jong volwassenen in beweging te laten komen vindt er vernieuwing plaats binnen de organisatie.

Deelnemers
Het traject ‘Modern besturen’ is specifiek ontwikkeld voor ambitieuze jongeren/jong volwassenen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar die bestuurslid zijn bij een maatschappelijke organisatie, of die een dergelijke bestuursfunctie ambiëren.

Datum, tijd en locatie
Het Talentprogramma bestaat uit vier (online) bijeenkomsten. Scholing gaat van start wanneer er minimaal 10 deelnemers zijn.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het Talentprogramma.

Aanmelden
Aanmelden kan via de site van SportService Zwolle:
https://sportservicezwolle.nl/talentprogramma-modern-verenigingsbesturen

Andere agendapunten

Bekijk alle agendapunten

bekijk alle agendapunten
Deel deze pagina