terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer
aanmelden

Georganiseerd door
Startpunt Vrijwilligerswerk

Locatie
Wordt later bekendgemaakt

8021 DA

Datum
dinsdag 25 mei 2021

Tijdstip
19.30 - 21.30 uur

Informatie & Advies

Bijeenkomst ‘3 jaar AVG’

Agenda Bestuursleden Individuele vrijwilligers Professionals van maatschappelijke organisaties

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zoals je waarschijnlijk wel weet is de AVG is ook van toepassing op verenigingen en andere maatschappelijke organisaties.

We zijn inmiddels al weer bijna drie jaar verder. Het wordt steeds duidelijker hoe de AVG-regels moeten worden uitgelegd. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft inmiddels aan verschillende organisaties waarschuwingen gegeven en boetes opgelegd. Zo kwam nog groot in het nieuws dat de KNLTB een boete heeft gekregen van meer dan een half miljoen euro. Tijdens de bijeenkomst ‘3 jaar AVG’ neemt jurist Arthur van de Hoeff van Stichting Vereniging en Recht de deelnemers mee in de ontwikkelingen in relatie tot de AVG en is er ruimte voor het stellen van vragen over de AVG en de implementatie binnen de eigen organisatie.

Ben je benieuwd naar de uitleg van de AVG aan de hand van deze jurisprudentie. Kom dan naar de bijeenkomst ‘3 jaar AVG’.

Deelnemers
De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden en coördinatoren van Zwolse maatschappelijke organisaties.

Datum, tijd en locatie
De bijeenkomst ’3 jaar AVG’ vindt plaats op dinsdag 25 mei 2021. De inloop van de bijeenkomst is vanaf 19.15 uur, waarna de bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot +/- 21.30 uur. De locatie wordt uiterlijk twee weken voor aanvang van de bijeenkomst bekend gemaakt.
LET OP: mocht de bijeenkomst vanwege de maatregelen niet fysiek kunnen plaatsvinden, dan wordt de bijeenkomst omgetoverd naar een Webinar.

Aanmelden voor deze activiteit

          Andere agendapunten

          Bekijk alle agendapunten

          bekijk alle agendapunten
          Deel deze pagina