terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer
aanmelden

Georganiseerd door
Steunpunt Mantelzorg

Locatie

8021 DA

Datum
dinsdag 18 mei 2021

Tijdstip
19.30 - 20.30 uur

Informatie & Advies

Eten en gezonde voeding

Agenda Mantelzorgers

In 2021 gaan we iets nieuws doen en een reeks MANTELZORG bijeenkomsten aanbieden! Door het jaar heen bieden we voor elke letter van het woord mantelzorg een workshop aan, waarbij jij als mantelzorger echt even aandacht voor jezelf kan hebben. Denk aan thema's als Zingeving, Rouw en Grenzen herkennen. De rode draad in al deze bijeenkomsten: Hoe gaat het met jou en wát heb jij nodig om de zorg voor je naaste vol te houden en zelf ook in balans te blijven? Je kunt een enkele bijeenkomst volgen, maar ook meerdere. Wij zullen de eerste bijeenkomst digitaal aanbieden, zodat je vanuit huis kunt deelnemen. Vervolgens gaan we per keer kijken of het live mogelijk is, afhankelijk van de RIVM maatregelen.

Bijeenkomst 5: Eten en gezonde voeding

In de 5e bijeenkomst behandelen we de letter E van mantElzorg. Hoe heeft eten en voeding invloed op je eigen energie? Iedereen weet wel wat je soms beter kan laten staan en wat een gezoende keus is, maar hoe pas je dit toe in het drukke leven wanneer je ook nog zorgt voor iemand anders? Als je goed voor jezelf zorgt hou je ook soms letterlijk meer energie over om voor je naaste te zorgen. Of hoe kan je in een korte tijd toch iets gezonds maken, waardoor je meer tijd overhoudt? Door hele kleine aanpassingen in je voeding kan je soms net wat meer energie krijgen. Tijdens deze bijeenkomst geeft leefstijlcoach Esther van Dijk van Travers hier wat tips over. Ook gaan we met elkaar in gesprek om te kijken wat voor jou persoonlijk werkt en is er ruimte om onderling tips uit te wisselen. Hoe zorgen ander mantelzorgers er voor dat ze in de drukte van de dag ook gezonde maken wat betreft eten?

Heb je interesse? Meld je dan hier aan voor de online workshop op 18 mei van 19.30 tot 20.30 uur.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd via het online platform Zoom. Het is belangrijk dat je Zoom installeert om deel te kunnen. Kom je er niet uit? Laat het ons dan weten via de opmerkingen in het aanmeldformulier.

Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een mail met een link naar de online bijeenkomst.

Aanmelden voor deze activiteit

          Andere agendapunten

          Bekijk alle agendapunten

          bekijk alle agendapunten
          Deel deze pagina