terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer
aanmelden

Georganiseerd door
Optimaal Oud

Locatie
Wijkcentrum Holtenbroek
Bachlaan 20
8031 HL Zwolle

Datum
dinsdag 10 november 2020

Tijdstip
13.30 - 16.00 uur

Samen & Ontmoeten
Scholing & Opleiding
Informatie & Advies

Grip & Glans - groepscursus voor 55+

Agenda Geen specifieke doelgroep

GRIP&GLANS

een groepscursus voor 55+

Als u ouder wordt, verandert uw situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling, of verlies van dierbaren. Door dit soort veranderingen kunnen mensen daarom de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op hun leven en om hun leven een beetje meer glans te geven.

De GRIP&GLANS groepscursus is speciaal ontwikkeld voor deze mensen. Met deze cursus bieden we u ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om uw tijd prettiger in te vullen en in het aanleren van vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans van uw eigen leven.

Voor wie is de cursus bedoeld

U bent 55 jaar of ouder. Als u verder één of meerdere van de volgende stellingen met ‘ja’ beantwoordt, dan is de GRIP&GLANS groepscursus heel geschikt voor u.

• Ik mis soms mensen en gezelligheid om me heen. ja/nee

• Mijn kennissenkring kan wel wat uitgebreider. ja/nee

• Ik vind dat ik te weinig leuke bezigheden heb. ja/nee

• Ik wil wel iets ondernemen, maar ik stel het steeds uit. ja/nee

Wat kunt u verwachten

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren waarop u het leven wat meer glans kunt geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, waarbij elke letter van het woord GLANS een schijfje inneemt. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. Concrete onderwerpen zijn:

• positief zijn en blijven;

• initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;

• samen met anderen zijn en vriendschap;

• doelen stellen en bereiken;

• persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen;

• de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren.

Praktisch

De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Een pauze is inbegrepen, waarin voor thee en koffie wordt gezorgd. De groepen zullen uit ongeveer 10 personen bestaan. De cursus biedt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen. Bij de cursus hoort een mooi uitgevoerde werkmap. De cursus wordt georganiseerd door Zwolle Doet! in samenwerking met Optimaal Oud en wordt begeleid door twee ervaren GRIP&GLANS-docenten.

Data

De cursus wordt gehouden op 6 dinsdagen van 13.30-16.00 uur. De data zijn:

10, 17 en 24 november 2020

1, 8 en 15 december 2020.

Locatie

De cursus vindt plaats in wijkcentrum Holtenbroek

Kosten

De training is kosteloos.

Meer informatie en/of aanmelden

Bij voldoende deelnemers kan de cursus van start gaan. De week voorafgaande aan de start ontvangt u definitief bericht over de doorgang.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Optimaal Oud:

bianca@optimaaloud.nl of 06-53287125.

Aanmelding vóór 31 oktober.

Andere agendapunten

Bekijk alle agendapunten

bekijk alle agendapunten
Deel deze pagina