terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer
aanmelden

Georganiseerd door
ZwolleDoet!

Locatie
Wijkcentrum Holtenbroek
Bachlaan 20
8031 HL Zwolle

Datum
dinsdag 13 oktober 2020

Tijdstip
19.15 - 21.30 uur

Informatie & Advies

Inspiratiesessie Gratis VOG

Agenda Bestuursleden Individuele vrijwilligers Professionals van maatschappelijke organisaties

Tijdens de Inspiratiesessie Gratis VOG staat de vraag centraal wat er nodig is om mee te kunnen doen met de regeling om gratis VOG's aan te vragen voor vrijwilligers van jouw organisatie. We gaan samen aan de slag, we pakken praktijkvoorbeelden erbij en gaan in op praktische vragen.

Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Met zo’n verklaring toont de vrijwilliger aan dat hij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat. Met het aanvragen van VOG’s maak je het onderwerp grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar en geef je ook een signaal af dat jouw organisatie werk maakt van veilig vrijwilligerswerk. Dit is een stap richting een veilig klimaat binnen jouw organisatie.

De bijeenkomst wordt verzorgd door Ingrid Warners, expert (gratis) VOG bij vereniging NOV.

Aanmelden voor deze activiteit

          Andere agendapunten

          Bekijk alle agendapunten

          bekijk alle agendapunten
          Deel deze pagina