terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer
aanmelden

Georganiseerd door
Steunpunt Mantelzorg

Locatie
Burgemeester Drijbersingel 11
8021 DA Zwolle

Datum
woensdag 17 maart 2021

Tijdstip
19.30 - 21.00 uur

Samen & Ontmoeten

mAntelzorg bijeenkomst: Aandacht voor jezelf

Agenda Mantelzorgers

In 2021 gaan we iets nieuws doen en een reeks MANTELZORG bijeenkomsten aanbieden! Door het jaar heen bieden we voor elke letter van het woord mantelzorg een workshop aan, waarbij jij als mantelzorger echt even aandacht voor jezelf kan hebben. Denk aan thema's als Zingeving, Rouw en Grenzen herkennen. De rode draad in al deze bijeenkomsten: Hoe gaat het met jou en wát heb jij nodig om de zorg voor je naaste vol te houden en zelf ook in balans te blijven? Je kunt een enkele bijeenkomst volgen, maar ook meerdere. Wij zullen de eerste bijeenkomst digitaal aanbieden, zodat je vanuit huis kunt deelnemen. Vervolgens gaan we per keer kijken of het live mogelijk is, afhankelijk van de RIVM maatregelen.

Bijeenkomst 2: Aandacht voor jezelf

De 2e bijeenkomst behandelen we de letter A van mAntelzorg. Wanneer je naast je mantelzorgtaken aandacht besteed aan jezelf, geeft dit weer meer ruimte in je hoofd om er voor de ander te kunnen zijn. Tijdens deze workshop Blackout Poetry helpen we jou om op een creatieve manier echt even je zorgen los te laten door je volledig op iets anders te focussen.

Hoe gaan we dat doen?

Heb jij boeken die je nooit meer leest of die uit elkaar vallen? Grijp ze, want we gaan ze gebruiken voor verduisterende poëzie! Oftewel: de workshop Blackout poetry, een moment van creatieve aandacht voor jezelf. Misschien wilde je altijd al eens een gedicht maken, maar weet je niet hoe je moet beginnen. Of misschien heb je gewoon zin om even met totaal iets anders bezig te zijn. Dan is deze workshop iets voor jou! Het zal je verbazen hoe er een verscholen dichter in je naar boven komt en hoe ontspannend dit kan werken.

Wat heb je nodig:

- Een oud boek

- Een zwarte stift

- Kleurige viltstiften.

- Afgeschermde ruimte voor me-time

Duur: 90 min

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd via het online platform Zoom. Het is belangrijk dat je Zoom installeert om deel te kunnen. Kom je er niet uit? Laat het ons dan weten via de opmerkingen in het aanmeldformulier.

Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een mail met een link naar de online bijeenkomst.

Aanmelden voor deze activiteit

          Andere agendapunten

          Bekijk alle agendapunten

          bekijk alle agendapunten
          Deel deze pagina