terug
ZwolleDoet Logo
aanmelden

Georganiseerd door
Steunpunt Mantelzorg

Locatie
Zoom

Datum
dinsdag 21 september 2021

Tijdstip
19.30 - 20.30 uur

Zorg & Welzijn
Samen & Ontmoeten

mantelZorg bijeenkomst: Zingeving

Agenda Mantelzorgers

In 2021 gaan we iets nieuws doen en een reeks MANTELZORG bijeenkomsten aanbieden! Door het jaar heen bieden we voor elke letter van het woord mantelzorg een workshop aan, waarbij jij als mantelzorger echt even aandacht voor jezelf kan hebben. Denk aan thema's als Zingeving, Rouw en Grenzen herkennen. De rode draad in al deze bijeenkomsten: Hoe gaat het met jou en wát heb jij nodig om de zorg voor je naaste vol te houden en zelf ook in balans te blijven? Je kunt een enkele bijeenkomst volgen, maar ook meerdere. Wij zullen de eerste bijeenkomst digitaal aanbieden, zodat je vanuit huis kunt deelnemen. Vervolgens gaan we per keer kijken of het live mogelijk is, afhankelijk van de RIVM maatregelen.

Bijeenkomst 6: Zingeving

Wanneer een naaste ziek is of extra hulp en ondersteuning nodig heeft, kan dit vragen bij de omgeving oproepen, zoals: Waarom overkomt ons dit? Wat heeft het leven op deze manier te betekenen?

Dit zijn vragen die te maken hebben met zingeving en de zin van het leven. Tijdens deze online bijeenkomst gaan we in gesprek over onder andere: wat voor jou van waarde is in het leven, wat jij belangrijk vindt en wat je houvast kan geven. Zingeving wordt op die manier gekoppeld aan jouw rol als mantelzorger. Op 21 september gaan we samen met Jasper van der Horst samen in gesprek over deze thema’s.

De bijeenkomst is online van 19.30 tot 20.30 uur.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd via het online platform Zoom. Het is belangrijk dat je Zoom installeert om deel te kunnen. Kom je er niet uit? Laat het ons dan weten via de opmerkingen in het aanmeldformulier.

Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een mail met een link naar de online bijeenkomst.

Aanmelden voor deze activiteit

           Andere agendapunten

           Bekijk alle agendapunten

           bekijk alle agendapunten
           Deel deze pagina