terug
ZwolleDoet Logo
aanmelden

Georganiseerd door
Steunpunt Mantelzorg

Locatie
Online
via Zoom .
8021DA Zwolle

Datum
woensdag 24 november 2021

Tijdstip
10.00 - 11.00 uur

Zorg & Welzijn

Mantelzorgsalon - Thema: Slaap en de hersenen

Agenda Mantelzorgers

Speciaal voor mantelzorgers en hun zorgvragers organiseren Steunpunt Mantelzorg en WijZ Welzijn ‘Mantelzorgsalon Zwolle’.

Thema: Slaap en de hersenen

De een slaapt het liefst een gat in de dag en de ander stapt al voor de wekker vrolijk uit bed. Slaap is voor iedereen anders, maar voor elk mens belangrijk. Voor onze hersenen en ons dagelijks functioneren. Maar liefst 1/3e deel van ons leven brengen we slapend door. Maar wat gebeurt er precies in je hersenen tijdens slaap en wat maakt slaap zo belangrijk? Hoe komt het dat sommige mensen minder goed slapen dan anderen en is daar iets aan te doen?

Tijdens deze lezing krijg je antwoord op al deze vragen. Je krijgt te horen wat goede en slechte slaap is, hoe het slaap-waak ritme door de biologische klok in onze hersenen geregeld wordt en wat er tijdens slaap allemaal in de hersenen gebeurt. We vertellen je waarom slaap zo belangrijk is en geven tips over wat je zelf kunt doen om je slaap te verbeteren.

Deze lezing van de Hersenstichting wordt verzorgd door Mevrouw Janna van der Zijpp. De lezing wordt gegeven via het online platform Zoom. Het is belangrijk dat je Zoom installeert om deel te kunnen nemen aan de lezing.

Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een mail met een link naar de online bijeenkomst.

Aanmelden voor deze activiteit

           Andere agendapunten

           Bekijk alle agendapunten

           bekijk alle agendapunten
           Deel deze pagina