terug
ZwolleDoet Logo
Beursvloer Zwolle

Beursvloer Zwolle

Maatschappelijk betrokken ondernemen doe je met elkaar! Tijdens Beursvloer Zwolle, een initiatief vanuit ZwolleDoet! en SamenZwolle, worden maatschappelijke organisaties zoals sportclubs, goede doelen, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven met bedrijven en ondernemers in contact gebracht op een beursachtige wijze. Zo kunnen we iets voor elkaar betekenen én onze stad nog mooier en socialer maken. Dit jaar digitaal: de Beursvloer Zwolle Week!

Scroll naar onder voor al het vraag en aanbod van dit jaar!

Beursvloer voor Bedrijven

Bekijk hier het vraag en aanbod van bedrijven

Experts BestuurdersCentraal Zwolle

Heeft jouw organisatie een probleem of (bestuurlijk) vraagstuk waarbij je advies kunt gebruiken? De experts van BestuurdersCentraal Zwolle delen graag hun kennis om besturen te ondersteunen bij hun taken.

In ruil hopen wij dat er bestuurders binnen jouw organisatie zijn die ook onderdeel willen worden van het netwerk BestuurdersCentraal, om zo meer kennis uit te kunnen wisselen en van elkaar te kunnen leren.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Lieke van der Palen

Als educatief conceptontwikkelaar kan ik een organisatie helpen bij het uitdragen van hun boodschap door middel van een gepersonaliseerd spel. Ook kan ik een organisatie advies geven over hoe ze hun boodschap en activiteiten op een nieuwe, creatieve manier kunnen versterken. Ik ga dan 3 uur lang met de organisatie brainstormen en zorg dat ze met nieuwe ideeën aan de slag kunnen.
Daarnaast kan voor (en samen met) een organisatie een concept bedenken voor educatieve activiteit. Dit kan een activiteit tijdens de open dag zijn, een training, een voorlichtingsactiviteit, werving, et cetera. Alles met als doel de visie van de organisatie kracht bij te zetten.
Als laatste bied ik mijn stem aan voor in te spreken boodschappen: als stemacteur spreek ik wekelijks kranten, tijdschriften en boeken in.

Ik ben zelf op zoek naar organisaties die mijn nieuwe spellen willen testen. Zo heb ik educatief materiaal ontwikkeld voor kinder-, zorg- of kampeerboerderijen en kom ik graag in contact met dit soort organisaties om Sjoechem! boerderijdieren (een educatief spel) te komen presenteren. Ook zou ik het enorm waarderen wanneer een organisatie het eigen netwerk op de hoogte brengt van mijn aanbod!

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Schrijf wat je drijft

Ik geef schrijfworkshops: niet om beter te leren schrijven, maar om dichter bij jezelf te komen waardoor je een volgende stap kunt zetten. Voor de Beursvloer is mijn aanbod om een schrijfworkshop te geven voor een groep van maximaal 15 personen, eventueel online, dan maximaal 5 personen. Denk bijvoorbeeld aan een poëzieworkshop of een 'Schrijf jezelf' workshop.

Mijn vraag is een grote ruimte waar ik een keer gebruik van kan maken op een tweede dinsdagavond v/d maand voor 'De Schrijftafel van Zwolle'. Daarnaast kan ik ook geholpen worden met goede pr.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Tabonon

In onze (vecht)sportschool wil ik graag sportlessen, (personal) trainingen, opleidingen, cursussen en/of workshops aanbieden.

Onze behoefte is netwerken en meer leden te werven. Ook zouden we het tof vinden om een leuke activiteit voor ons team te vinden.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Studio Tafelreeltje

Kunstenaar & illustrator: Illustreren in opdracht, kunst verkoop via webshop, cursussen in druktechnieken en sculpturen maken. Bekijk en lees meer op de website: https://studiotafelreeltje.nl. Ik bied graag een cursuslessen in druktechnieken aan zoals linosnede, houtsnede, collagrafie, etsen etc. Maar ook lessen in het maken van sculpturen van gevonden voorwerpen, afval en waardeloos materiaal. Of het maken van een eenvoudige illustratie voor bijvoorbeeld op een website.

Ik heb behoefte aan hulp bij de marketing en promotie van Studio Tafelreeltje. Het zou fijn zijn als iemand kan meekijken en tips & trucs geeft. Ik zoek iemand die een netwerk heeft in de kunstwereld met galeries en de kennis heeft hoe ik met hen in contact kan komen.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Storm recruitment

Bij STORM zorgen wij ervoor dat d.m.v. werving en selectie een professional op de juiste plek terecht komt. Wat wij voor organisaties en verenigingen zouden kunnen betekenen is het werven van bestuursleden. Daarnaast kunnen wij eventueel ook een LinkedIn training organiseren.

In ruil hiervoor zouden wij het leuk vinden als er reclame wordt gemaakt voor ons.

Beursvloer voor Organisaties

Bekijk hier het vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties

De Zonnebloem

Wij zijn vrijwilligers van De Zonnebloemafdelingen Zwolle Centrum, Dieze, Wipstrik, Westenholte en Spoolde die zich inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of leeftijd. Wie alleen staat of aan huis gebonden is mag een beroep op ons doen. We hopen daarmee voor deze doelgroep de kwaliteit van leven te verhogen en een waardevolle bijdrage te leveren in het verminderen van gevoelens van eenzaamheid. Dat doen we door: het organiseren van huisbezoeken aan gehandicapten, zieken en ouderen; door dagactiviteiten op het gebied van exposities, historie, kunst, muziek ect. en door aangepaste uitstapjes. Om het Zonnebloemwerk meer betekenis te kunnen geven, zijn er wel financiën nodig. Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de fietstaxi, gratis koffie bij bezoek aan Pathé en een actieve middag bij 50/50 waarbij zij zorgden voor de High Thea. Wat ons ook zou passen is bijvoorbeeld een interview in een huis aan huis blad, ondersteuning bij het zoeken naar nieuwe vrijwilligers, een leuke presentatie voor onze doelgroep of het bijwonen van een voetbal/basketbalwedstrijd.

Wat wij kunnen bieden zijn persberichten van de matches, gewenste marketing activiteiten, aandacht voor de activiteit in het wijkblad en op onze website. Met andere woorden: het breed uitmeten van de samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Toegankelijk Zwolle

Toegankelijk Zwolle is een belangenbehartigersgroep van bijna veertig vrijwillige ervaringsdeskundigen, samen zetten zij zich in voor een toegankelijke en inclusieve samenleving. Dat betekent dat iedereen zo zelfstandig en gelijkwaardig mogelijk mee kan doen aan de maatschappij. Wat je achtergrond moge zijn, hoe je leefsituatie ook is, welke (on)mogelijkheden je gezondheid met zich meebrengt, tijdelijk of permanent. Ons aanbod is een donatie voor het project inclusieve speeltuinen in Zwolle Zuid, dat als input dient voor het schrijven van een inclusief speeltuinenbeleid van de Gemeente Zwolle. Meer informatie over dit project is te lezen op onze website: www.toegankelijkzwolle.nl. Het kan een geldbedrag zijn, of het schenken van een speelelement zijn. De donatie kan ook samengaan met ons aanbod, dat er een soort sponsorloop/-activiteit van gemaakt wordt.

Wij bieden graag een voorlichting over het hebben van een beperking aan. Deze voorlichting bestaat uit: in gesprek zijn met een ervaringsdeskundige, zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben, op welke manier kun je in jouw werkgebied vorm geven aan het VN Verdrag Handicap (dus inclusie en toegankelijkheid meenemen in je werk).
Daarnaast willen wij een gebouw of website schouwen, als soort nulmeting op het gebied van toegankelijkheid (door vrijwillige ervaringsdeskundigen). Dit geeft informatie vanuit de gebruiker. Om daadwerkelijke verbeteringen door te voeren is soms aanvullend kennis en kunde van een professionals nodig, hier kunnen we naar door verwijzen. Soms zijn aanpassingen eenvoudig aan te brengen en is er geen verder advies van een professional nodig.
Ook kunnen wij een activiteit regelen als teamactiviteit, denk aan een blinde lunch of rolstoelbasketbaltoernooi.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder

Wij gaan het Kasteel van Ridder Zweder van Voorst uit 1362 zichtbaar maken door het park opnieuw in te richten. Daarbij versterken van de functie van het park: ontmoetings- en recreatieplaats van jong tot en met oud in de wijk, met mogelijkheid om via de praktijk te leren over historie, natuur, milieu en gezondheid en bij te dragen aan duurzaamheid. Dit doen wij in nauwe samenwerking met Gemeente Zwolle, zie www.stinspark.nl. Wij zoeken bedrijven die ons project willen sponsoren of die ons willen helpen bij fondsenwerving.

Wij kunnen een bedrijf of organisatie een paar dingen aanbieden. Denk aan naamsvermelding, een rondleiding door het vernieuwde park, gebruik maken van het openlucht-amfitheater of het bezoeken van een toneelvoorstelling in het park. Onder voorbehoud kunnen wij ook een high tea regelen in het geplande theehuis en staan we open voor andere dingen in overleg.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Schipper mag ik ook eens varen

Wij van Schipper mag ik ook eens varen verzorgen vaartochten met het schip de Jonathan voor mensen met een beperking, zowel fysiek als psychisch. Het gaat om dagtochten in de IJsseldelta en om vierdaagse tochten naar Kampen, Harderwijk, Urk en Hasselt. Wat wij vragen tijdens de Beursvloer Zwolle is eenvoudige bedrijfskleding voor onze vrijwilligers. Het gaat om T-shirts en bodywarmers of hoodies met ons logo erop en op de rug 'Crew'.

Wij bieden aan om met ons schip in mei 2022 één of meer dagtochten te gaan varen met maximaal 12 personeelsleden of zakenrelaties. Wij zorgen voor de bemanning, de lunch en een appeltaart van de appelfabriek van de FRION uit Zwolle.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Stichting Hart voor Zwolle

Stichting Hart voor Zwolle is een vrijwilligersorganisatie en wij inspireren jongeren (18-35) om zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbare, eenzame Zwollenaren. Dit doen ze als maatje of tijdens groepsactiviteiten. Zo gaan ze bijv. de stad ontdekken met vluchtelingen, koffie drinken met eenzame ouderen, spelletjes doen met iemand met een beperking of sporten met een eenzame jongere. We zouden graag de kwetsbare, eenzame Zwollenaren en hun maatjes waarderen en steunen. Jullie kunnen hier aan bij dragen met bijvoorbeeld een verrassingscadeau of pakket voor eenzame Zwollenaren aan te bieden. Dit kan ook een leuke activiteit zijn: kaartjes voor een wedstrijd of drankje in de stad. Daarnaast willen we vrijwilligers een waardering geven om ze te bedanken voor hun inzet.

Wij kunnen een leuk, leerzaam bedrijfsuitje regelen, waarbij je samen met collega's, als bedrijf, maatschappelijk jullie handen uit de mouwen kunnen steken. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk lopen van een rolstoelentocht met kwetsbare ouderen of een sportmiddag met dak- en thuisloze jongeren. Ook bieden wij een uitnodiging voor het bedrijvenvoetbaltoernooi eind 2021/begin 2022. Als laatste willen wij een inspirerende presentatie bij jullie op locatie geven over eenzaamheid in Zwolle, maatschappelijk ondernemen en omzien naar elkaar.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Vuurkracht

Vuurkracht is een 10 weken programma voor jongeren van 17-25 jaar met psychosociale problemen. Jongeren gaan in een groep aan het slag met thema's zoals; grenzen, samenwerken, spanning, vertrouwen en contact maken. Dit wordt gedaan doormiddel van allerlei buitenactiviteiten. Wij hebben behoefte aan hulp bij het maken van een goede businesscase voor Vuurkracht. En we vragen wie kan helpen om het verhaal van Vuurkracht goed te delen.

Wij kunnen allerlei middelen aanbieden waar jullie gebruik van mogen maken voor leuke outdoor activiteiten.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Stichting Weekje Weg

Stichting Weekje Weg organiseert al ruim 40 jaar vakantieweken voor gezinnen (met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar) die rond moeten komen van een minimum inkomen. Deze vakanties organiseren wij in samenwerking met onze fondsen, donateurs en verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente Zwolle. Daarnaast organiseren we ook midweken weg speciaal voor inwoners van 45 jaar en ouder wonend in de gemeente Zwolle. Gezinnen/gasten uit een gemeente gaan met elkaar op vakantie om nieuwe ervaringen op te doen, even weg te zijn van de zorgelijke situatie waarin ze vaak verkeren, nieuwe energie op te doen, nieuwe contacten te maken en ook zo hun netwerk en sociaal maatschappelijke participatie te vergroten.
Wij zoeken hulp bij het bereiken van onze doelgroepen in de gemeente Zwolle. Ervaring heeft ons geleerd dat het niet altijd eenvoudig is om gezinnen/gasten, die rond moeten komen van een minimum inkomen, goed te bereiken en te attenderen op het vakantieaanbod wat wij samen met de gemeente Zwolle voor hen hebben. Men twijfelt soms of het echt voor hen bedoeld is, ze durven zich niet aan te melden of schamen zich.

Iedereen die iets kan bijdragen aan het succes van de Weekjes Weg zal via onze social media kanalen bedankt worden voor hun bijdrage. De vorm en het tijdstip waarop deze promotie gebeurd zal uiteraard in overleg gaan.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Stichting JouwLaatseLevensfase

Stichting JouwLaatsteLevensfase is opgericht voor mensen die met de eindigheid worden geconfronteerd. Dit kan zijn door ouderdom, of dat er een diagnose is gesteld van een ziekte of dat de ziekte zich ontwikkelt. Of je bent mantelzorger, naaste van een dierbare in deze levensfase. Hoe kun je er voor 'elkaar zijn' en hoe kun je blijven staan en deze levensperiode waardevol maken. Dit doen wij door een aanbod van workshops, lezingen, uitgaven.
Wij zoeken een 25 tal personen die mee willen doen aan een onderzoek m.b.t. mantelzorg voor een partner, familielid of vriend(in) die palliatief of terminaal is. Hoe blijf je staan en wat hebben jullie samen nodig om deze periode te doorleven. Dit als onderdeel van een try-out van een online cursus voor mantelzorgers, familieleden en diegene met deze confrontatie.

Monique: 'Ik ben graag bereid om een lezing te geven 'Mantelzorg van last naar liefde' of een workshop 'wat ik je nog zeggen wil'. Dit gebaseerd op het boekje dat dit jaar is uitgekomen waarin je mooie herinneringen en lieve woorden kunt schrijven voor iemand die ernstig ziek is, palliatief of terminaal. Om dit 'bij leven' met elkaar te delen.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Woonzorgconcern IJsselheem

Woonzorgconcern IJsselheem is een zorgorganisatie voor kwetsbare ouderen.
Wij zijn als organisatie continue op zoek naar vernieuwende en "out of the box" ideeën die onze bewoners helpen de laatste periode van het leven zo goed en vol mogelijk te leven. Doordat techniek en dus ook de bedrijven tegenwoordig steeds vernieuwender en bewuster bezig zijn met kwaliteit van leven zoeken wij naar die ene combinatie waarin je het verschil kan maken.

Als bedrijf denk je natuurlijk ook zakelijk "what's in it for me?' dat is vaak iets wat onderschat wordt want bedenk je eens het volgende, elke bewoner heeft een familie met hierin een groot netwerk van familieleden, oud-collega's, buren, vriendinnen/ vrienden. Tevens hebben we door de inzet van vrijwilligers al een behoorlijk netwerk, bij dit netwerk kunnen wij reclame maken via social media of andere wegen.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

De Zonnebloem afd. Zwolle Zuid-Ass

De Zonnebloem is een organisatie die zich inzet voor iedereen met een lichamelijke beperking. Wij streven naar een samenleving waar mensen zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen, zonder dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd mag worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. Bij onze afdeling Zwolle Zuid-Ass zetten we alles op alles om de mensen een onvergetelijke tijd te bezorgen. We gaan bij de mensen op bezoek, drinken een kopje koffie, gaan wandelen, doe een spelletje etc. Daarnaast gaan we met de mensen naar buiten: een terrasje bezoeken, autotochtje, winkelen, gezellige middag enz. We hopen dit jaar een kerstmiddag of andere kerstactiviteit te kunnen organiseren.
Door de coronabeperkingen zijn er veel activiteiten niet mogelijk geweest, nu komt het weer op gang. Onze behoefte is een match met de fiets- of bromtaxi, een overnachting in hotel Mercure voor een jubilaris, een bezoek aan bioscoop Pathé, een wandeling door Zwolle en eventueel een terrasje, een puzzeltocht door de wijk, bloemschikken voor kerst en koeken van de appelfabriek. Volgend jaar vieren we dat 40 jaar geleden de Zonnebloem is begonnen in Assendorp en Zwolle Zuid. Dat vieren we op 27 augustus in de Buitensoos, die ons sponsort, ooit een match gemaakt op de Beursvloer. Voor die middag zoeken we muziek, demonstratie stijldansen, evt. rolstoeldans en elk ander aanbod om een gezellige middag te hebben.

Wat wij bieden is PR en promotie en kennismaken met ons vrijwilligerswerk. We hebben een website en een facebookpagina. Ook schrijven een stukje in de krant, voorzien van een foto.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Stichting Philadelphia Zorg

Wij zijn een woonvorm van St. Philadelphia Zorg in Stadshagen Zwolle. Deze bestaat uit 18 appartementen waar 18 cliënten met een verstandelijke beperking wonen. Hier wordt 24 uur zorg geboden door een team van enthousiaste medewerkers. De begeleiding is er op gericht de cliënten een zo gewoon en zelfstandig mogelijk leven te laten leiden. Het gebouw heeft 3 verdiepingen en op elke verdieping zijn 6 appartementen en 1 centrale ruimte waar gezamenlijk gekookt, gegeten, en koffie gedronken wordt.
Wij wonen inmiddels al 13 jaar in ons gebouw en we willen de centrale ruimtes graag opknappen en gezellig aankleden. Daarom zoeken bedrijven die ons op 1 of andere manier hierbij willen helpen, bijvoorbeeld met materialen of spullen voor ons interieur of misschien zelfs helpende handen om dit alles te kunnen realiseren.

Wij nodigen het bedrijf die ons wil helpen graag uit om bij ons op locatie langs te komen voor een gezellige lunch, bij ons mee te eten of gezellig koffie met wat lekkers bij ons te komen drinken en zo een beetje te laten zien wat een leuke locatie wij zijn en inkijkje te geven in ons werk.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Travers Welzijn

Travers Welzijn zet zich actief in voor de leefbaarheid in wijken en buurten. Het team van Zwolle ‘Midden’ (Binnenstad, Groot-Assendorp, Veerallee & Kamperpoort) werkt in deze buurten aan het versterken van lokale initiatieven en andere activiteiten, met actieve bewoners en organisaties die bijdragen aan een prettige en sociaal verbonden woonomgeving. Om contact te leggen met jeugd, jongeren en volwassenen op straat en om te gebruiken bij acties hebben wij een bakfiets. In ons stadsdeel, zo centraal in Zwolle, is weinig stallingsplek voor een dergelijke bakfiets. Het liefst zetten we deze bakfiets overdekt en zeker voor ons Ambulant Jongerenwerk is het soms nodig om ook in de avonduren bij de bakfiets te kunnen. We zijn op zoek naar een schuur, loods, overdekte parkeerplek, of andere creatieve stallingsmogelijkheid voor deze fantastische bakfiets, het liefst zo centraal mogelijk ín ons stadsdeel.

In Wijkcentrum ‘Ons Eigen Huis’ vindt 2x per week het ‘Buurtrestaurant’ plaats. Een ontmoetingsactiviteit met een driegangenmaaltijd in het wijkcentrum, zodat de buurt elkaar ongedwongen kan leren kennen tijdens een hapje eten. Wij kunnen een aantal bonnen ter beschikking stellen om gratis van deze activiteit gebruik te maken. Daarnaast organiseren we met regelmaat een ‘pop-up actie’ met de bakfiets en koffie/thee om eens te polsen hoe het in een straat is, wie er wonen en welke goede ideeën er zijn. Al dan niet aangevuld met kinderactiviteiten (afhankelijk van de hoeveelheid kinderen woonachtig in de straat). Ook een dergelijke actie op touw zetten bieden we graag aan in ruil voor een stallingsmogelijkheid.

Startpunt Informele Zorg

Vanuit Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet!, hebben wij allerlei maatjesprojecten, waarbij wij vrijwilligers inzetten in de thuissituatie. Zo zetten wij bijvoorbeeld vrijwilligers in bij iemand die eenzaam is, psychisch kwetsbaar is, dementie heeft of op sterven ligt. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, doen een spelletje of gaan samen aan de wandel.
Ieder jaar zetten wij onze vrijwilligers in het zonnetje door ze een uitje aan te bieden. Voor deze beursvloer zijn wij op zoek naar een mooie ruimte voor ongeveer 100 personen, en/of een activiteit voor deze groep. Ben jij degene die ons helpt om onze vrijwilligers de waardering te geven die ze verdienen?!

In ruil steken wij graag onze handen uit de mouwen voor jouw organisatie! We kunnen bijvoorbeeld spullen verhuizen, een muurtje sausen of een ruimte schoonmaken.

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Startpunt Vrijwilligerswerk

Startpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van ZwolleDoet! en helpt vrijwilligers én organisaties die werken met vrijwilligers verder. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, door het delen van kennis, het opzetten van netwerken en door scholing en training.
Wij zijn op zoek naar iemand die handig is met een videocamera! Dan kunnen we door middel van video('s) de diversiteit van vrijwilligers in Zwolle in beeld brengen. Op die manier willen wij meer naamsbekendheid voor onze organisatie genereren én het voor de doelgroep duidelijker te maken wat wij doen.

In ruil kunnen wij jullie helpen een dagje te werken aan jullie teambuilding in de vorm van een leuke groepsklus. Samen aan de slag gaan als vrijwilligers bij een organisatie die bij jullie past!

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet!, is het steunpunt in Zwolle voor mantelzorgondersteuning. Mantelzorgers kunnen bij ons terecht voor verschillende vormen van ondersteuning. Denk aan informatie en advies over bijvoorbeeld: regelingen en voorzieningen, samenwerking tussen informele en formele zorg en cultuurverschillen & mantelzorg. Wij organiseren bij bijeenkomsten, bieden we een luisterend oor en praktische hulp aan en geven speciaal aandacht aan jonge mantelzorgers.
Voor kinderen en jongeren die zorgen voor een familielid met een ziekte, aandoening of beperking is het fijn om er zo nu en dan eens tussenuit te gaan. Vooral als je iets leuks kunt doen samen met leeftijdsgenoten die thuis ook zorgtaken hebben of zich zorgen maken om iemand in het gezin. Steunpunt Mantelzorg organiseert daarom ook activiteiten voor hen waarbij gezelligheid en contact voorop staan. Onze vraag tijdens de Beursvloer Zwolle is dan ook: Wie kan ons helpen bij het organiseren van een activiteit voor deze groep kinderen/jongeren? Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een locatie, kaartjes, een activiteit, begeleiding, etc.

Wij van Steunpunt Mantelzorg zouden als team graag iets terug willen doen, zodat we de jonge mantelzorgers kunnen laten genieten van de activiteit. Moet er tuinwerk worden gedaan? Of een kantoor opgeruimd/schoongemaakt worden? Een muurtje schilderen? Wij draaien onze hand er niet voor om en komen graag jullie klusje klaren!

Wil jij reageren op bovenstaande vraag en het aanbod? Stuur dan een mailtje naar info@beursvloerzwolle.nl.

Deel deze pagina