terug
ZwolleDoet Logo
Beursvloer Zwolle

Beursvloer Zwolle

Maatschappelijk betrokken ondernemen doe je met elkaar! Tijdens Beursvloer Zwolle, een initiatief vanuit ZwolleDoet! en SamenZwolle, worden maatschappelijke organisaties zoals sportclubs, goede doelen, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven met bedrijven en ondernemers in contact gebracht op een beursachtige wijze. Zo kunnen we iets voor elkaar betekenen én onze stad nog mooier en socialer maken.

Nieuw dit jaar: de digitale Beursvloer Zwolle Week
Tot en met 24 september kan je als bedrijf óf als maatschappelijke organisatie je vraag en aanbod bij ons aanmelden. Vanaf 27 september starten we met de Beursvloer Zwolle Week en gaan wij met al het aanbod en alle vragen zoveel mogelijk matches maken en mensen met elkaar in contact brengen!

Bekijk hier al het vraag en aanbod van dit jaar

‘Iets geven zonder iets terug te verwachten’

‘Iets geven zonder iets terug te verwachten’

Een goed marketingplan kan een maatschappelijke organisatie veel opleveren, zoals meer naamsbekendheid, sponsoren of vrijwilligers. Maar hoe pak je dat aan? Nico de Jong van Onwijs Marketing zette zijn expertise na een Beursvloerdeal in voor de Raakvlak Academie. Hij vertelt over zijn aanpak en geeft tips, waarmee ook andere organisaties hun voordeel kunnen doen.

meer

Beursvloer voor Bedrijven

Bekijk hier het vraag en aanbod van bedrijven

ZwolleDoet!

Bij ZwolleDoet! zijn we goed in het matchen van vrijwilligers aan hulpvragers. Wij kunnen jouw organisatie hierbij helpen! In ruil zijn wij op zoek naar meer naamsbekendheid bij nieuwe doelgroepen.

Experts BestuurdersCentraal Zwolle

Heeft jouw organisatie een probleem of (bestuurlijk) vraagstuk waarbij je advies kunt gebruiken? De experts van BestuurdersCentraal Zwolle delen graag hun kennis om besturen te ondersteunen bij hun taken. In ruil hopen wij dat er bestuurders binnen jouw organisatie zijn die ook onderdeel willen worden van het netwerk BestuurdersCentraal, om zo meer kennis uit te kunnen wisselen en van elkaar te kunnen leren.

Lieke van der Palen

Als educatief conceptontwikkelaar kan ik een organisatie helpen bij het uitdragen van hun boodschap door middel van een gepersonaliseerd spel. Ook kan ik een organisatie advies geven over hoe ze hun boodschap en activiteiten op een nieuwe, creatieve manier kunnen versterken. Ik ga dan 3 uur lang met de organisatie brainstormen en zorg dat ze met nieuwe ideeën aan de slag kunnen.
Daarnaast kan voor (en samen met) een organisatie een concept bedenken voor educatieve activiteit. Dit kan een activiteit tijdens de open dag zijn, een training, een voorlichtingsactiviteit, werving, et cetera. Alles met als doel de visie van de organisatie kracht bij te zetten.
Als laatste bied ik mijn stem aan voor in te spreken boodschappen: als stemacteur spreek ik wekelijks kranten, tijdschriften en boeken in.

Ik ben zelf op zoek naar organisaties die mijn nieuwe spellen willen testen. Zo heb ik educatief materiaal ontwikkeld voor kinder-, zorg- of kampeerboerderijen en kom ik graag in contact met dit soort organisaties om Sjoechem! boerderijdieren (een educatief spel) te komen presenteren. Ook zou ik het enorm waarderen wanneer een organisatie het eigen netwerk op de hoogte brengt van mijn aanbod!

Schrijf wat je drijft

Ik geef schrijfworkshops: niet om beter te leren schrijven, maar om dichter bij jezelf te komen waardoor je een volgende stap kunt zetten. Voor de Beursvloer is mijn aanbod om een schrijfworkshop te geven voor een groep van maximaal 15 personen, eventueel online, dan maximaal 5 personen. Denk bijvoorbeeld aan een poëzieworkshop of een 'Schrijf jezelf' workshop.

Mijn vraag is een grote ruimte waar ik een keer gebruik van kan maken op een tweede dinsdagavond v/d maand voor 'De Schrijftafel van Zwolle'. Daarnaast kan ik ook geholpen worden met goede pr.

Tabonon

In onze (vecht)sportschool wil ik graag sportlessen, (personal) trainingen, opleidingen, cursussen en/of workshops aanbieden.

Onze behoefte is netwerken en meer leden te werven. Ook zouden we het tof vinden om een leuke activiteit voor ons team te vinden.

Beursvloer voor Organisaties

Bekijk hier het vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties

De Zonnebloem

Wij zijn vrijwilligers van De Zonnebloemafdelingen Zwolle Centrum, Dieze, Wipstrik, Westenholte en Spoolde die zich inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of leeftijd. Wie alleen staat of aan huis gebonden is mag een beroep op ons doen. We hopen daarmee voor deze doelgroep de kwaliteit van leven te verhogen en een waardevolle bijdrage te leveren in het verminderen van gevoelens van eenzaamheid. Dat doen we door: het organiseren van huisbezoeken aan gehandicapten, zieken en ouderen; door dagactiviteiten op het gebied van exposities, historie, kunst, muziek ect. en door aangepaste uitstapjes. Om het Zonnebloemwerk meer betekenis te kunnen geven, zijn er wel financiën nodig. Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de fietstaxi, gratis koffie bij bezoek aan Pathé en een actieve middag bij 50/50 waarbij zij zorgden voor de High Thea. Wat ons ook zou passen is bijvoorbeeld een interview in een huis aan huis blad, ondersteuning bij het zoeken naar nieuwe vrijwilligers, een leuke presentatie voor onze doelgroep of het bijwonen van een voetbal/basketbalwedstrijd.

Wat wij kunnen bieden zijn persberichten van de matches, gewenste marketing activiteiten, aandacht voor de activiteit in het wijkblad en op onze website. Met andere woorden: het breed uitmeten van de samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Toegankelijk Zwolle

Toegankelijk Zwolle is een belangenbehartigersgroep van bijna veertig vrijwillige ervaringsdeskundigen, samen zetten zij zich in voor een toegankelijke en inclusieve samenleving. Dat betekent dat iedereen zo zelfstandig en gelijkwaardig mogelijk mee kan doen aan de maatschappij. Wat je achtergrond moge zijn, hoe je leefsituatie ook is, welke (on)mogelijkheden je gezondheid met zich meebrengt, tijdelijk of permanent. Ons aanbod is een donatie voor het project inclusieve speeltuinen in Zwolle Zuid, dat als input dient voor het schrijven van een inclusief speeltuinenbeleid van de Gemeente Zwolle. Meer informatie over dit project is te lezen op onze website: www.toegankelijkzwolle.nl. Het kan een geldbedrag zijn, of het schenken van een speelelement zijn. De donatie kan ook samengaan met ons aanbod, dat er een soort sponsorloop/-activiteit van gemaakt wordt.

Wij bieden graag een voorlichting over het hebben van een beperking aan. Deze voorlichting bestaat uit: in gesprek zijn met een ervaringsdeskundige, zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben, op welke manier kun je in jouw werkgebied vorm geven aan het VN Verdrag Handicap (dus inclusie en toegankelijkheid meenemen in je werk).
Daarnaast willen wij een gebouw of website schouwen, als soort nulmeting op het gebied van toegankelijkheid (door vrijwillige ervaringsdeskundigen). Dit geeft informatie vanuit de gebruiker. Om daadwerkelijke verbeteringen door te voeren is soms aanvullend kennis en kunde van een professionals nodig, hier kunnen we naar door verwijzen. Soms zijn aanpassingen eenvoudig aan te brengen en is er geen verder advies van een professional nodig.
Ook kunnen wij een activiteit regelen als teamactiviteit, denk aan een blinde lunch of rolstoelbasketbaltoernooi.

Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder

Wij gaan het Kasteel van Ridder Zweder van Voorst uit 1362 zichtbaar maken door het park opnieuw in te richten. Daarbij versterken van de functie van het park: ontmoetings- en recreatieplaats van jong tot en met oud in de wijk, met mogelijkheid om via de praktijk te leren over historie, natuur, milieu en gezondheid en bij te dragen aan duurzaamheid. Dit doen wij in nauwe samenwerking met Gemeente Zwolle, zie www.stinspark.nl. Wij zoeken bedrijven die ons project willen sponsoren of die ons willen helpen bij fondsenwerving.

Wij kunnen een bedrijf of organisatie een paar dingen aanbieden. Denk aan naamsvermelding, een rondleiding door het vernieuwde park, gebruik maken van het openlucht-amfitheater of het bezoeken van een toneelvoorstelling in het park. Onder voorbehoud kunnen wij ook een high tea regelen in het geplande theehuis en staan we open voor andere dingen in overleg.

Schipper mag ik ook eens varen

Wij van Schipper mag ik ook eens varen verzorgen vaartochten met het schip de Jonathan voor mensen met een beperking, zowel fysiek als psychisch. Het gaat om dagtochten in de IJsseldelta en om vierdaagse tochten naar Kampen, Harderwijk, Urk en Hasselt. Wat wij vragen tijdens de Beursvloer Zwolle is eenvoudige bedrijfskleding voor onze vrijwilligers. Het gaat om T-shirts en bodywarmers of hoodies met ons logo erop en op de rug 'Crew'.

Wij bieden aan om met ons schip in mei 2022 één of meer dagtochten te gaan varen met maximaal 12 personeelsleden of zakenrelaties. Wij zorgen voor de bemanning, de lunch en een appeltaart van de appelfabriek van de FRION uit Zwolle.

Stichting Hart voor Zwolle

Stichting Hart voor Zwolle is een vrijwilligersorganisatie en wij inspireren jongeren (18-35) om zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbare, eenzame Zwollenaren. Dit doen ze als maatje of tijdens groepsactiviteiten. Zo gaan ze bijv. de stad ontdekken met vluchtelingen, koffie drinken met eenzame ouderen, spelletjes doen met iemand met een beperking of sporten met een eenzame jongere. We zouden graag de kwetsbare, eenzame Zwollenaren en hun maatjes waarderen en steunen. Jullie kunnen hier aan bij dragen met bijvoorbeeld een verrassingscadeau of pakket voor eenzame Zwollenaren aan te bieden. Dit kan ook een leuke activiteit zijn: kaartjes voor een wedstrijd of drankje in de stad. Daarnaast willen we vrijwilligers een waardering geven om ze te bedanken voor hun inzet.

Wij kunnen een leuk, leerzaam bedrijfsuitje regelen, waarbij je samen met collega's, als bedrijf, maatschappelijk jullie handen uit de mouwen kunnen steken. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk lopen van een rolstoelentocht met kwetsbare ouderen of een sportmiddag met dak- en thuisloze jongeren. Ook bieden wij een uitnodiging voor het bedrijvenvoetbaltoernooi eind 2021/begin 2022. Als laatste willen wij een inspirerende presentatie bij jullie op locatie geven over eenzaamheid in Zwolle, maatschappelijk ondernemen en omzien naar elkaar.

Vuurkracht

Vuurkracht is een 10 weken programma voor jongeren van 17-25 jaar met psychosociale problemen. Jongeren gaan in een groep aan het slag met thema's zoals; grenzen, samenwerken, spanning, vertrouwen en contact maken. Dit wordt gedaan doormiddel van allerlei buitenactiviteiten. Wij hebben behoefte aan hulp bij het maken van een goede businesscase voor Vuurkracht. En we vragen wie kan helpen om het verhaal van Vuurkracht goed te delen.

Wij kunnen allerlei middelen aanbieden waar jullie gebruik van mogen maken voor leuke outdoor activiteiten.

Deel deze pagina