terug
ZwolleDoet Logo

Geplaatst op
Vrijdag 5 oktober 2018

Geplaatst door
Marloes Oostindie

Aandacht voor studeren en mantelzorger zijn tijdens Bruisweken.

Nieuws

Iedereen kan te maken krijgen met een zorgsituatie thuis, studenten ook! Daarom was Jeanine, onze jonge mantelzorger expert aanwezig tijdens de bruisweken.

Student zijn en de zorg voor een naaste

Drie dagen hebben ze zich tussen de studenten begeven om zo te kunnen proeven van de leefwereld van de studenten en een bekender gezicht voor de Zwolse studenten te worden.

Iedereen kan te maken krijgen met een zorgsituatie thuis of dat je wat minder lekker in vel zit. Door er tijdens de training voor de mentoren en in de bruisweken meer aandacht aan te besteden hebben we een begin gemaakt het met ‘normaler’ maken van het bespreken van deze, toch wel lastige, onderwerpen.
Tijdens de training van de 300 mentoren (2e jaarstudenten) heeft een ervaringsdeskundige bijvoorbeeld haar persoonlijke verhaal verteld over de periode van haar depressie en het jonge mantelzorger zijn. Op de bruiscamping zelf zijn Martin en Jeanine gesprekjes aangegaan met de jongeren over de onderwerpen en waren zijn ter ondersteuning van de vertrouwenspersonen aanwezig om hen hier in te coachen.

Zaadjes zijn gepland en het is fijn dat er aandacht ook voor deze soms moeilijke onderwerpen is gekomen. Zeker iets om op voort te borduren en te herhalen!

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina