terug
ZwolleDoet Logo

Geplaatst op
Dinsdag 29 juni 2021

Geplaatst door
Kelly Bijvank

E-learning 'Jong & mantelzorger' voor leerkrachten

Nieuws

Hoe herken je een leerling met mantelzorgtaken? Hoe start je het gesprek? En waarvoor kun je bij Steunpunt Mantelzorg terecht? Op veel basisscholen is er behoefte aan meer kennis over jonge mantelzorgers.

Daarom hebben wij in samenwerking met MantelzorgNL een e-learning ontwikkeld. Geen ingewikkelde cursus, maar een korte en laagdrempelige online omgeving met video's, meerkeuzevragen, stellingen, tips én handige info. Omdat we het belangrijk vinden dat iedere leerkracht in Zwolle de kennis heeft om jonge mantelzorgers te ondersteunen. Interesse? Meld jouw basisschool aan door een mail te sturen naar mantelzorg@zwolledoet.nl.

Meer informatie over voorlichting

In een klas van 30 leerlingen zitten er gemiddeld 6 die thuis helpen zorgen voor een ziek of beperkt gezinslid. Hierdoor is er soms minder tijd voor vrienden, sport of huiswerk. Voor een leerkracht kan het prettig zijn om te weten dat er een kind of jongere met zorgtaken in de klas zit. Dan kan er rekening worden gehouden met de situatie. En voor het kind of de jongere zelf is extra begrip prettig. Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet! geeft scholen daarom gastlessen en voorlichting over Jong en Mantelzorg. De voorlichting is er ook voor bedrijven waar jongeren stagelopen.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina