terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Geplaatst op
Woensdag 27 juni 2018

Geplaatst door
Tess Vulto

Inzet van respijtzorg in de nacht bij mensen met dementie.

Nieuws

Voor mantelzorgers van mensen met dementie zijn de nachten vaak zwaar. Om ook ’s nachts ondersteunen te bieden, is de gemeente Zwolle een pilot gestart: tot 1 november 2018 kan nachtzorg als respijtvoorziening worden ingezet.

Het Sociaal wijkteam, de casemanager dementie, de wijkverpleegkundige en wij kunnen de nachtzorg aanvragen. Het gaat er om de mantelzorger te ontlasten, zodat deze de zorg beter kan volhouden. Gaat het vooral erom de mantelzorger te ontlasten, zodat deze een nacht kan bijslapen of ergens anders kan doorbrengen, waardoor de zorg beter vol te houden is? Dan kan Senior Service ingeschakeld worden. Is er meer aan de hand, bijvoorbeeld als er sprake is van veel onrust en verwardheid bij de persoon met dementie? Dan kan Carinova ingezet worden. Mantelzorgers hebben recht op ongeveer tien nachten respijtzorg. Daarvoor betalen zij enkel een eigen bijdrage.

Meer weten?
Neem dan contact op met Ineke Snijder (Sociaal wijkteam - 06 27 129 624) of met Erna van Dijk (gemeente Zwolle - 038 498 21 10).

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina