terug
ZwolleDoet Logo

De Beursvloer voor Bedrijven

Sociaal ondernemen doe je met elkaar! De Beursvloer is bij uitstek een plek om in contact te komen met maatschappelijk organisaties én om een begin te maken met een mooie samenwerking. Misschien ben je als bedrijf al wel langer bezig om te bedenken hoe je (nog) meer betrokken kunt ondernemen. Dan is de Beursvloer zeker een mooie start.

Wat is de Beursvloer?!

De Beursvloer is een evenement wat georganiseerd wordt om het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties dichter bijelkaar te brengen. Dit hebben we praktisch gemaakt door op een beursachtige manier vraag en aanbod zichtbaar te maken en direct te matchen.

De bedrijven, maximaal met twee personen per bedrijf vertegenwoordigd, zijn op de Beursvloer herkenbaar aan hun blauwe badges. Zij kunnen bijvoorbeeld aanbieden: bouwmaterialen, computers, vrijwilligerswerk, tuinonderhoud, vergader- of opslagruimte, drukwerk, maar ook diensten, advies of kennis, bijvoorbeeld op het gebied van personeelsbeleid, verzekeringen, administratie, beleid, communicatie, financiën. Het concrete aanbod hoeft het bedrijf niet vooraf al te bedenken. Tijdens de Beursvloer ligt het initiatief namelijk bij maatschappelijke organisaties. Zij benaderen de bedrijven met concrete vragen en een mogelijke tegenprestatie. De bedrijven staan aan statafels in de 8 verschillende ‘bedrijvenhoeken’ en presenteren daar wat ze maatschappelijke organisaties kunnen bieden. De bedrijvenhoeken zijn:

• Vrijwilligers
• Materialen & faciliteiten
• Vormgeving & publiciteit
• Opleidingen, trainingen & cursussen
• Financiële & juridische zaken
• Organisatie & advies
• VIP’s
• Overig

Zo kan het zijn dat een maatschappelijke organisatie een grote ruimte nodig heeft voor haar jaarvergadering. Jij hebt in de avonduren wel een ruimte die je zou kunnen aanbieden. Als tegenprestatie, want we gaan voor een win-win situatie, kan de maatschappelijke organisatie een workshop op het gebied van sport/muziek/you name it, aanbieden. Een ander voorbeeld, jij wilt met jouw onderneming in het kader van teambuilding iets ondernemen met je team in de vorm van een survival parcours (of iets dergelijks). De scoutingvereniging is op zoek naar een iemand die eens goed mee wil kijken op het gebied van hun marketing en communicatie. Omdat dit jouw expertise is kan jij als tegenprestatie voor het survival parcours dit aanbieden. Win-Win!

De belangrijkste eis van de Beursvloer is dat er geen financiële middelen mee gemoeid zijn. De matches moeten gemaakt worden met de zogenaamde -gesloten beurs-. Op deze manier leer je niet alleen maatschappelijke organisaties kennen en zij jou, je draagt ook direct een steentje bij aan onze mooie Zwolse samenleving.

Wil je weten wat er voorgaande jaren voor matches zijn gemaakt? Kijk dan ook eens op onze Facebookpagina, hier hebben we regelmatig matches zichtbaar gemaakt.

Deel deze pagina