terug
ZwolleDoet Logo

Voor maatschappelijke organisaties

Samen staan we sterk! Onder dat motto willen we met de Beursvloer jou als maatschappelijke organisatie en het bedrijfsleven dichterbij elkaar brengen. Dit kunnen jullie doen door mooie matches te maken en een Win-WIn situatie te creëren. Doe jij met jouw maatschappelijke organisatie (weer) mee?

Wat is de Beursvloer?

De Beursvloer is een feestelijk evenement wat al vele jaren een grote hit is! Tijdens deze avond komen zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven/ondernemingen samen om matches te maken. En met een match bedoelen we partij 1 heeft een vraag die partij 2 kan beantwoorden daar tegenover zet partij 1 weer iets anders ter ruiling.

De maatschappelijke organisaties, maximaal met twee personen per organisatie vertegenwoordigd, zijn herkenbaar aan een groene badge. Als maatschappelijke organisatie kun je je ‘vrij’ bewegen over de Beursvloer op zoek naar bedrijven die jouw vragen kunnen matchen. Je benadert de bedrijven actief met een enthousiast verhaal over wie je bent en wat je graag wilt realiseren. Ook vertel je hoe jij het bedrijf kunt helpen. Bijvoorbeeld door een teambuildingdag, workshop of uitje te organiseren, toegang te bieden tot kennis over een specifieke doelgroep, een optreden te verzorgen of je locatie aan te bieden als bijzondere vergaderplek.

Concreet kan het zijn dat jij als tennisvereniging graag advies zou willen op je financiële beleid. Deze vraag kun je stellen aan een accountant die namens zijn bedrijf daar rondloopt. Als tegenprestatie zou je een workshop kunnen aanbieden t.b.v. een teamuitje van dat accountantskantoor. Maar het kan ook zijn dat een bank een vraag heeft of ze ergens eens een groepsklus zouden kunnen, omdat zij graag iets voor een ander zouden willen betekenen. Jij als muziekvereniging moet al tijden het verenigingsgebouw een keer voorzien van een nieuwe lik verf en kan daar wel een groep mensen voor gebruiken. Als tegenprestatie geef je een concert met je vereniging op een borrel van die bank.

Kortom er zijn heel veel scenario's te bedenken waarbij je jouw expertise, middelen, netwerk etc kunt inzetten om of een vraag te beantwoorden of een vraag beantwoord te krijgen. De belangrijkste eis van de Beursvloer is dat er geen financiële middelen mee gemoeid zijn. De matches moeten gemaakt worden met de zogenaamde -gesloten beurs-. Op deze manier leer je niet alleen het bedrijfsleven kennen en zij jou, je draagt ook direct een steentje bij aan onze mooie Zwolse samenleving.

Welke maatschappelijke organisaties mogen deelnemen?

Beursvloer Zwolle hanteert de volgende richtlijnen:
• Beursvloer Zwolle is voor Zwolse maatschappelijke organisaties, zoals verenigingen en stichtingen, maar ook scholen, welzijn en zorginstellingen en burgerinitiatieven.
• De maatschappelijke organisatie moet in Zwolle zijn gevestigd of haar activiteiten in Zwolle ontplooien.
• Per aangemelde organisatie kan maximaal één keer per Beursvloereditie worden aangemeld. Voorbeeld: per organisatie is er maar één aanmelding mogelijk, dus niet met meerdere locaties of afdelingen vanuit één organisatie (bijvoorbeeld scholen, zorgcentra, etc.).

Hoekmannen & vrouwen

De hoekmannen & vrouwen kennen het Zwolse bedrijfsleven en weten wat er op de Beursvloer te halen valt. Zij helpen bij het contactleggen en bieden ondersteuning tijdens het matchen.

Match!

Wanneer sluiten een bedrijf en een maatschappelijke organisatie een match? Alleen als ze iets voor elkaar kunnen betekenen en er een klik is. Vervolgens kan je concrete afspraken over de samenwerking maken: van contact naar contract. Spreek af wie met wie contact opneemt. De matches worden gecontroleerd door onze notaris en accountant, geprojecteerd op een groot scherm en later bekendgemaakt op deze website. Alle matches moeten binnen 1 jaar na afloop van Beursvloer Zwolle worden gerealiseerd.

Wil je weten wat er voorgaande jaren voor matches zijn gemaakt? Kijk dan ook eens op onze Facebookpagina, hier hebben we regelmatig matches zichtbaar gemaakt.

Deel deze pagina