terug
ZwolleDoet Logo
Welke maatschappelijke organisaties doen er mee?

Maatschappelijk organisaties die meedoen

Stichting Metta huis

Wat is je vraag: juridisch advies over de activiteiten die nu plaatsvinden t.o.v. de doelen van de stichting. Wat bied je aan: een workshop

Limor

Wat is je vraag: die volgt nog. Wat bied je aan: een mooie vergaderlocatie met faciliteiten. Wij kunnen lezingen geven, bijv. Housing First, hoarding, intercultureeel werken.

Meat and greet

Wat is je vraag: Wij zouden wel wat ondersteuning willen bij het opzetten van een goede website en reclame materiaal, denk hierbij aan visite kaartjes, logo ontwerp, flyers etc.

De Herberg

Wat is je vraag: Dagje uit voor cliënten. Sponsoring van eerste levensbehoeften (zoals ondergoed en lichamelijke verzorgingsproducten) en in contact laten komen met huisdieren.

Dierenasiel Zwolle

St. Philadelphia Zorg

Wat is je vraag: Dat is afhankelijk van het aanbod, dan bekijken we verder wat de vragen kunnen zijn vanuit onze cliënten. Dit heeft veelal te maken met de aankleding van hun huis, vrijwilligers zoeken en ontwikkeling aanbieden.

Impacter

Wijkboerderijen Travers Welzijn

Wat is je vraag: - Advies op het gebied van duurzaamheid, het maken van een CO2 of energie neutrale wijkboerderij - Advies over gastvrijheid vergroten - Nieuwe netwerkpartners / samenwerkingspartners / participanten - Aanschaffen kleding voor vrijwilligers - Mogelijk aansluiten bij nieuwe groene initiatieven

Stichting Kinderboerderijen Zwolle

Wat is je vraag: Het ontwikkelen van een huisstijl met folders en materiaal en/of een bedrijfsfilm.

Stichting Weekje Weg

Wat is je vraag: Vanwege het toenemend aantal deelnemende gemeenten maken we op dit moment een groei door. Deze groei betekent dat we dit jaar meer vrijwilligers de kans kunnen geven zich in te zetten om deze kwetsbare doelgroep, samen met ons, van een geheel verzorgde en zorgeloze vakantieweek te voorzien.

Ouderplatform Nona

Wat is je vraag: Waar is er behoefte aan vanuit de zorgvrager naar de professional en andersom in de geboortezorg. Wat kan Ouderplatform Nona nog meer doen om te groeien in deze sector en wat mist de (aanstaande) ouder(s)

Stichting de Stadshoeve

Wat is je vraag: Binnen nu en 8 jaar gaat de subsidie die wij ontvangen van Gemeente Zwolle naar nul. Wij moeten in de toekomst daarom volledig zelfvoorzienend zijn. Inkomstenbronnen zijn de verhuur van de ruimte aan de bistro, verhuur van een schuur aan onze partner Frion, verhuur van de vergaderruimtes in de Stadshoeve, vrienden van de Stadshoeve en sponsoring via bedrijven. Het aanspreken van de zakelijk markt is voor de stichting een uitdaging. Hoe krijgen wij meer zakelijke klanten naar de Stadshoeve, hoe zorgen wij ervoor dat de bezettingsgraad van de verhuur omhoog gaat. Hoe benaderen wij zakelijke klanten voor bijvoorbeeld sponsoring. Hoe kunnen we gebruik maken van bijvoorbeeld social return.

Driezorg

SEIN Fonteinkruid

Wat is je vraag: Wij zouden graag met onze deelnemers onze diensten aanbieden in ruil voor arbeidsmatig werk/klusjes

Rock The House

Wat is je vraag: samenwerking met bedrijven

Stichting Single Supermom Zwolle

Wat is je vraag: Er zijn veel vrouwen die in het lage segment aan het werk zijn of helemaal geen werk hebben en graag een stap omhoog willen maken. Kunt u deze sterke vrouwen voor een klein contract 0-uren aannemen zodat zij zich kunnen ontplooien en werkervaring op doen?

Zwolle Actief

Wat is je vraag: sponsoren zoeken die dagjes uit kunnen realiseren voor de dak en thuislozen

Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Hoefijzer

Wat is je vraag: De manege van 't Hoefijzer vraagt veel en regelmatig onderhoud. Wie zou ons daarmee kunnen helpen? De verzorging van de paarden brengt veel kosten met zich mee. De dierenarts, de hoefsmid, aankoop voer etc. etc. Dit is wel een heel specifieke behoefte maar je weet nooit. Wellicht is er iemand op de beursvloer die hier goed in thuis is. Het is steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden en al zeker vrijwilligers die goed met paarden en goed met gehandicapte ruiters kunnen omgaan. Wie kan ons helpen om deze vrijwilligers te vinden?

De Zonnebloem

Wat is je vraag: Bedrijfsleven en vrijwilligers een gezamenlijk gevoel: met elkaar iets kunnen betekenen voor anderen (gezondheid als extra stukje zingeving). Samen een belangrijke bijdrage leveren aan de gemeenschap zodat het werk aan waarde wint, voor jezelf en voor anderen. Wederzijdse samenwerking is daarbij de beste brandstof om met elkaar vooruit te komen.

Kadera - aanpak huiselijk geweld

Wat is je vraag: Onze vraag is heel breed. Van foto's maken voor vader-/moederdag, activiteiten voor kids en onze cliënten, workshops creatief/educatief/informatief voor kids en cliënten, ruimtes die we kunnen gebruiken voor activiteiten, vergaderingen of trainingen etc.

Stichting Kind in Beeld

Wat is je vraag: Alle hulp in natura of financieel is welkom. In overleg met de aanbieders.

Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet!

Wat is je vraag: Ontspannende activiteiten/ bijeenkomsten voor (jonge) mantelzorgers, evt leuke gadgets voor (jonge) mantelzorgers

50 | 50 Workcenter

Wat is je vraag: meer bezetting in onze Brasserie en vergaderzalen / catering afname

De Zonnebloem

Wat is je vraag: Wij zijn een vereniging die "vaart" op vrijwilligers. Voor onze gasten zouden wij graag allerhande uitstapjes e.d. willen zien te regelen op de beursvloer.

Leger des Heils

Wat is je vraag: Wij zijn op zoek naar meerdere plekken waar wij met onze coachkinderen naar toe kunnen gaan en kunnen zitten of iets actiefs kunnen doen. Het zou mooi zijn als dit kosteloos kan. Wij zijn op zoek naar ruimtes waar we vrijwel ongestoord met ons coachkind kunnen zitten en kunnen werken. Daarnaast zijn we op zoek naar plekken waar we even lekker ontspannen activiteiten kunnen doen met onze kinderen. We denken hierbij ook aan plekken waar kinderen normaal gesproken vanuit hun achtergrond/milieu niet zomaar komen om zo weer mooie, nieuwe ervaringen op te kunnen doen."

Raakvlak Academie

Wat is je vraag: Help ons aan een verdienmodel (onze doelgroep heeft een zeer smalle beurs, we zullen de inkomsten dus elders moeten halen). Help ons onze naamsbekendheid te vergroten waardoor we meer in beeld komen bij onze doelgroep maar ook interessanter worden voor mogelijke sponsoren.

Gilde Zwolle

Wat is je vraag: Regelmatig hebben we als bestuur geconstateerd dat Gilde Zwolle en haar activiteiten onvoldoende bekend zijn bij het Zwolse publiek. Graag willen we voor het vergroten van onze naamsbekendheid advertentie-ruimte en andere zaken die ons kunnen helpen.

WijZ Welzijn

Wat is je vraag: Grafische vormgeving en een Facebook training voor vrijwilligers

IJsselheem

Wat is je vraag: Het zou leuk zijn als we een passende activiteiten voor onze bewoners van onze zorghuizen (evt vrijwilligers en of personeel) zouden kunnen vinden.

Humanitas

Wat is je vraag : Hoe kunnen we onze pr / marketing meer professionaliseren. We zoeken hulp bij het maken van activiteiten en wervingsfilmpjes, en het uitzetten via social media etc. Ook zouden we graag meer vrijwilligers uit het bedrijfsleven willen.

Bevrijdingsfestival Overijssel

Rugby Club Zwolle

Wat is je vraag: Respect en solidariteit zijn kernwaarden van rugby. Wij willen graag bedrijven ontmoeten met dezelfde kernwaarden. Wij bieden low impact clinics met ontvangst in de lounge van de club. Wij bieden workshops over kracht en synergie.

Stichting Vrouwenplatform Carree

Wat is je vraag: Artikel over nieuw project/bestaande projecten in krant/magazine/media. Film of fotografie project(en) voor gebruik op website, social media. Invulling workshop Wereldvrouwen (migranten/vluchtelingenvrouwen), gericht op versterken/zelfstandigheid, financiën, traject naar werk). Locatie evenement. Afwasmachine (2e hands, voormalig inbouw, als ie het maar doet) om onze spartaanse keuken te completeren

Vuurkracht

Wat is je vraag: Beeldmateriaal - Voor een groep jongeren. Misschien dat ze een donderdagmiddag mee kunnen worden genomen m.b.t. het thema zelfbeeld. Ook ben ik opzoek naar beeldmateriaal om te laten zien wat wij doen. Ik ben opzoek naar organisaties die jongeren kunnen uitdagen voor een aantal uren bijvoorbeeld over thema's als grenzen, zelfbeeld, angsten, enz. - Ik ben opzoek naar organisaties die gebruik willen maken van het aanbod van Vuurkracht. Vuurkracht is gericht om ervaringen te creëren van je hoofd naar je hart. We richten ons op jongeren van 18 – 25 jaar die zijn vast gelopen. Wij bieden jongeren een veilige omgeving waarin ze zich gezien weten en uitgedaagd worden om hun doel te bereiken. Wij doen dit door buiten aan de slag te gaan doormiddel van ervaringsgerichte oefeningen die inzicht geven in jezelf. Vuurkracht is een programma van Travers Welzijn.

Stichting Kringloop Zwolle

Wat is je vraag: We willen graag ons aanbod van vrijwilligers vergroten. We zoeken een training voor onze praktijkopleiders. Workshop voor onze praktijkbegeleiders: b.v. uitleg over hoe om te gaan met bepaalde doelgroepen (werkgerelateerd) in de vorm van een lezing. Te denken valt hierbij aan autisme/pdd-nos/ADHD/borderliners, andere psychische problemen en (ex)verslavingsproblematiek.

Stichting Present Zwolle

Wat is je vraag: Trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van social media, LinkedIn etc.

Dress for Success Zwolle in oprichting

Wat is je vraag: Welk bedrijf wil een kledinginzamelingsactie houden onder de collega's? Welk bedrijf wil ons helpen met naamsbekendheid in Zwolle?

Frion, de Molenkamp Houtbewerking

Wat is je vraag: Cliënten ervaringen op laten doen, buiten de Houtbewerking en Frion. Bijvoorbeeld door in een fabriek te kijken, een rondleiding op een andere werkplek of onderdeel te zijn van een werkproces. Daarnaast zouden we het fijn vinden als cliënten en producten mooi op de foto kunnen, die we in ons werk- & leercentrum op kunnen hangen en voor PR kunnen gebruiken. Wat voor een ander afval is, kan voor ons een mooie basis vormen voor een nieuw product. Bijvoorbeeld: papier of hout. Nieuwe klanten om producten van ons af te nemen en PR.

ArboPositief Zwolle

Wat is je vraag: Wij zijn op zoek naar mensen die ons motiveren,inspireren en informeren dmv het geven van een workshop of training aan onze groep werkzoekenden.

RIBW

Wat is je vraag: Voor onze cliënten zoeken wij materialen, kaartjes voor een voetbalwedstrijd, filmkaartjes, verwen moment, enz.

Travers Welzijn

Wat is je vraag: Een bedrijf dat mee kan denken in het gebruik van (sociale) media voor het bereiken van onze doelgroepen. Een bedrijf dat mee kan meedenken en helpen bij bestrating en beplanting van een tuin waar (oudere) flatbewoners gebruik van maken.

Koffieschenken Zwolle

Wat is je vraag: Wij zijn op zoek naar bedrijven die ons advies of hulp kunnen bieden bij het opzetten van dit project.

Stichting Timon

Wat is je vraag: Wie zoeken iemand die ons kan helpen hoe we onszelf meer bekend kunnen maken zowel via social media als real life.

Cristaline

Wat is je vraag: We willen graag een website en onze missie hierop beschrijven. Daarnaast hebben we ook behoefte aan vrijwilligers

Deel deze pagina