terug
ZwolleDoet Logo
Wil je je hart luchten bij anderen die in een vergelijkbare situatie zitten?

Lotgenotencontact

Behoefte aan het luchten van je hart bij anderen die in een vergelijkbare situatie zitten? Daarvoor is er lotgenotencontact. Dat kan verlichting bieden, gewoon omdat je je verhaal even kwijt kunt. Maar het kan ook zorgen voor inspiratie, nieuwe ideeën en nieuwe contacten.

Externe groepen

Er zijn verschillende initatieven in Zwolle voor lotgenotengroepen waar je je bij aan kan sluiten. Eén keer in de maand komt de groep bij elkaar en onder leiding van ervaren begeleiders wordt er gepraat, ervaringen uitgewisseld, emoties gedeeld en gerelativeerd.

Alzheimer Café Zwolle

Het Alzheimer Café is voor de mantelzorger en zijn of haar thuiswonende dementerende partner, voor familieleden, voor hulpverleners en voor andere belangstellenden. Men kan met elkaar ervaringen uitwisselen, elkaars zorgen herkennen enzovoort. De toegang is gratis.
Het café is iedere derde dinsdag van de maand open van 19.00 uur tot 21.30 uur. Elke maand wordt een ander thema aangeboden. Er is ook een informatiestand met voorlichtingsmateriaal. Kijk voor de exacte data in de agenda. In de maanden juli en augustus heeft het Alzheimer Café een zomerstop. Locatie: Urbana, Wipstrikkeralle 213 te Zwolle.

Autisme Café Zwolle

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders.
Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Deel deze pagina