terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Unieke samenwerking rondom participatie in Zwolle

Onder de noemer Dock24 zijn Gemeente Zwolle en maatschappelijke organisaties een unieke samenwerking gestart rondom participatie in de stad. Betrokken organisaties en inwoners transformeren het pand dit jaar tot werk-, trainings- en ontmoetingsplek. Zwollenaren met een afstand tot onderwijs of de arbeidsmarkt krijgen bij Dock24 –of elders in de stad- de mogelijkheid om passende vaardigheden op te doen die hen in staat stellen (weer) actief mee te doen in de maatschappij.

Wil jij ook meedoen?

Creatief bezig zijn, klussen, of elders ervaring opdoen. De doe-het-zelf-garage, een nieuw Creatieflab en het klussenteam van Karwij vinden in ieder geval een onderkomen in Dock24. Bovendien is Dock24 zelforganiserend; deelnemers verzorgen zelf de schoonmaak, het onderhoud van groenvoorzieningen en de administratie. Naast de mogelijkheden op de eigen locatie, legt Dock24 verbinding met andere vrijwilligersplekken en leer- en participatiemogelijkheden in de stad.

Voor wie?

Deelnemers van Dock24 zijn inwoners van Zwolle -27 jaar en ouder- in een uitkeringssituatie die vanuit de Participatiewet in aanmerking komen. Daarnaast biedt Dock24 trajecten voor vroegtijdig schoolverlaters en andere kwetsbare jongeren van 16 jaar en ouder. Trajectcoaches van Dock24 begeleiden hen één tot anderhalf jaar. De invulling van zo’n traject is altijd maatwerk; de deelnemer bepaalt zelf zijn ontwikkeltraject.

Al doende ontwikkelen

Het participatie-initiatief is inmiddels gestart; de locatie Dock24 wordt ‘samen’ ontwikkeld. Tal van maatschappelijke partijen en Zwollenaren denken met elkaar na over de invulling. En deelnemers van de participatietrajecten helpen bij de ontwikkeling van het pand tot een inspirerende locatie. De trajectcoaches die dit begeleiden, komen bovendien vanuit verschillende organisaties.

Wil jij je aanmelden bij Dock24?

Aanmelden bij Dock24 is bedoeld voor:

  • Zwollenaren die inkomensondersteuning ontvangen en die onvoldoende in staat zijn om op eigen kracht sociaal en maatschappelijk te kunnen meedoen.
  • Jongeren (vanaf 16 jaar) met een afstand tot school en werk.

  • Zwollenaren (uit de wijk) die weinig kansen en mogelijkheden hebben gehad om sociaal en maatschappelijk mee te kunnen doen.

Klik hier om je aan te melden.

Deel deze pagina