terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld!

Wil je aan de buitenwereld laten zien dat vrijwilligers bij jou in goede handen zijn, ga dan voor het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld! Want wie zich vrijwillig inzet voor een ander, verdient het dat een organisatie goed met die inzet omgaat. Met de Zelfevaluatie van de NOV kan je dit als organisatie voor elkaar krijgen. Zo kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties doen waar ze goed in zijn: de samenleving mooier maken!

Wat houdt het in?

De methodiek Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is er voor álle organisaties die met vrijwilligers werken. Het is een online instrument (zelfevaluatie) dat je helpt bij het maken of verbeteren van je vrijwilligersbeleid. Ook kan je organisatie het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behalen. Zo ziet ook de buitenwereld dat het vrijwilligerswerk in jouw organisatie goed geregeld is! Dat helpt bij het werven en behouden van vrijwilligers en financiers. De Zelfevaluatie geeft inzicht in alles wat je concreet nodig hebt voor goed vrijwilligersbeleid en -management.

Hoe kan de Zelfevaluatie je helpen?

 1. Maak vrijwilligersbeleid aan de hand van de stellingen.
 2. Ga met vrijwilligers in gesprek over wat goed gaat en wat beter kan.
 3. Haal het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op!

        Deel deze pagina