Vraag/Aanbod

Wil jij je handen uit de mouwen steken, meedenken met een vrijwilligersorganisatie, sparren over maatschappelijke ontwikkelingen in de stad of kun je juist iemand gebruiken die jou of jouw organisatie helpt? Of het nu gaat om ideeën of compleet uitgewerkte plannen die al jaren draaien, Vrijwilligerscentale ZwolleDoet! slaat een brug tussen al die organisaties en enthousiaste en betrokken mensen die iets willen dóen. 

Hoe gebruik ik www.zwolledoet.nl?

 

Een goede match is goud waard

Vrijwilligers en vrijwilligerswerk vinden, kan makkelijk en snel via ZwolleDoet.nl. Zonder tussenkomst van medewerkers van ZwolleDoet! kun je vacatures plaatsen, op vacatures reageren, je aanbod als vrijwilliger zijnde plaatsen en vrijwilligers voor jouw organisatie vinden. Dat is efficiënt en handig, maar je vindt alleen de juiste match als vrijwilliger en organisatie over en weer dezelfde verwachtingen hebben. Daarom een paar tips op een rij:

Voor organisaties

  • Zoek je een vrijwilliger met specifieke kenmerken of eigenschappen, vermeld die dan in de vacature. Bijvoorbeeld ‘zelfstandig kunnen werken’, een minimale leeftijd of ervaring met de doelgroep;

  • Vermeld wat jouw organisatie te bieden heeft. Bijvoorbeeld ‘uitgebreide inwerktijd’, of ‘jaarlijkse training voor vrijwilligers’;

  • Neem de tijd voor het intakegesprek/de kennismaking;

  • Vraag indien nodig/mogelijk referenties op en bespreek dat ook met de kandidaat.

Voor vrijwilligers

  • Bedenk eerst wat je zelf wil. Wil je zelf beslissingen kunnen nemen in je vrijwilligerswerk, samenwerken of op vaste dagen worden ingezet?

  • Hulp nodig bij het selecteren van vacatures? Maak een afspraak met een medewerker van de Vrijwilligersvacaturebank.

  • Wil je jezelf als vrijwilliger presenteren in de Vrijwilligersbank? Geef aan wat jij te bieden hebt. Bijvoorbeeld kennis over een bepaald onderwerp en je inzetbaarheid.

Succes en veel plezier. Neem de tijd om te matchen, want een goede match is goud waard.