terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Geplaatst op
Maandag 28 september 2020

Geplaatst door
Kelly Bijvank

November is de Maand van de Mantelzorg!

Nieuws

Dinsdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Ook dit jaar organiseert Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met vele partners uit de stad in november de Maand van de Mantelzorg! Als mantelzorger gaat je tijd en energie vaak uit naar de zorg voor je naasten. We willen graag stilstaan bij het waardevolle werk dat je verricht én hoe je die zorg kunt delen. Met familieleden, vrienden en buren, maar ook met Steunpunt Mantelzorg, het Sociaal Wijkteam en andere organisaties in de stad. In de Maand van de Mantelzorg is het tijd voor jou!

Verras de Mantelzorger

Het thema: Verras de Mantelzorger. Door het coronavirus kunnen we helaas, zoals andere jaren, geen grote activiteiten organiseren om elkaar te ontmoeten. Ondanks de maatregelen hebben we toch een heel divers, coronaproof programma kunnen creëren met bijvoorbeeld een bezoek aan Museum de Fundatie, een schrijfworkshop, een reptielenmiddag voor jonge mantelzorgers en meer dan 55 online cursussen. Daarnaast staan er kleine verrassingen voor je klaar, zoals ambachtelijke broodjes, een prachtig boeket of lekkere truffels. Deze verrassingen kunnen we aanbieden dankzij de vele Zwolse organisaties en bedrijven waar wij mee samenwerken.

Aanmelden

Ben jij mantelzorger? Meld je dan gratis aan voor een (online) activiteit, cursus of een kleine verrassing via www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg. Vorig jaar zaten meerdere verrassingen snel vol, wacht dus niet te lang met aanmelden!

Ben ik mantelzorger?

Zelf sta je hier misschien niet bij stil, je zorgt voor iemand vanuit persoonlijke betrokkenheid. Vaak is dit een
familielid, vriend(in) of iemand uit de buurt. Het geven van mantelzorg wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien. Een kind heeft een beperking, een vader begint te dementeren of een partner krijgt een chronische ziekte. Het kan iedereen overkomen. Herken jij je in voorgaande omschrijving? En woon je in Zwolle? Dan ben jij een mantelzorger en van harte uitgenodigd om je aan te melden voor een verrassing in de Maand van de Mantelzorg.

Wil je meer weten over onze reguliere ondersteuning of ben je op zoek naar informatie of advies?

Klik hier voor meer informatie.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina