terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Geplaatst op
Vrijdag 22 januari 2021

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Coronavirus: zo blijft ZwolleDoet! actief

Nieuws

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er vanuit de overheid verschillende maatregelen van kracht. ZwolleDoet! streeft ernaar de werkzaamheden aangepast zoveel mogelijk door te laten gaan. Hieronder meer over hoe wij in tijden van corona omgaan met activiteiten, inzet van vrijwilligers en het bieden van hulp. Weet dat wij altijd telefonisch en per email bereikbaar blijven voor ondersteuning en een luisterend oor.

Activiteiten en evenementen

Bij het organiseren van (digitale) activiteiten houden wij rekening met de actuele richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer informatie in onze agenda.

Mantelzorgers

Het is geen makkelijke tijd, zeker niet voor mantelzorgers. Als mantelzorger ben je geen professionele zorgverlener, maar geef je wel zorg aan iemand in je omgeving die dat nodig heeft. Vaak zelfs langdurig én intensief. Maak je je zorgen over de avondklok of heb je vragen? Lees hier meer informatie.

Het is belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Daar helpen we graag bij! Je kunt bij ons terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van (jonge) mantelzorg, psychische kwetsbaarheid, hulp voor migranten en anderstaligen. En natuurlijk gewoon om je verhaal te delen! Buiten deze tijden mag je ons ook altijd een appje sturen.

Kristel Koridon: k.koridon@zwolledoet.nl | 06-14735675
Jeanine de Vos: j.dvos@zwolledoet.nl | 06-28656933
Rosa Kreiter: r.kreiter@zwolledoet.nl | 06-42109474
Ellen Roodvoets: e.roodvoets@zwolledoet.nl | 06-42109475
Ineke van Stekelenborg: i.vstekelenborg@zwolledoet.nl

Hulp bij regeltaken en vervangende zorg
Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ook dan staan we klaar en komen we in actie met gratis hulp bij regeltaken en vragen over wetgeving. We denken tegelijkertijd mee over mogelijkheden voor vervangende zorg. Neem rechtstreeks contact op met onze mantelzorgmakelaar Kristel Koridon.

Expertise
We geven vanuit onze jarenlange ervaring en expertise advies aan organisaties en bedrijven over een mantelzorgvriendelijk beleid. Zodat mantelzorgers hun zorgtaken kunnen blijven combineren met werk. Zo werken we samen aan een mantelzorgvriendelijk Zwolle!

Praktische hulp vanuit Startpunt Informele Zorg

Onze vrijwilligers kunnen ondersteuning bieden, bijvoorbeeld aan mantelzorgers of Zwollenaren die wat extra hulp kunnen gebruiken. Het kan daarbij gaan om gezelschap, een maatje, (nacht)zorg voor terminaal zieken of praktische hulp bij bijvoorbeeld boodschappen of vervoer. Ook zijn er vertaalmaatjes die anderstaligen ondersteunen tijdens gesprekken met (zorg)organisaties.

Op dit moment nemen onze vrijwilligers zoveel mogelijk digitaal of telefonisch contact op. Wel gaan wij door met de inzet van vrijwilligers in de terminale fase, ondanks de avondklok en de verscherpte bezoekregeling. Juist in deze tijd is het van belang om mensen in de terminale levensfase en hun mantelzorgers te kunnen ondersteunen. Je kunt dus nog gewoon een beroep op onze vrijwilligers blijven doen. Wij zorgen voor een verklaring voor de vrijwilligers om naar buiten te gaan gedurende de avondklok. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Hulp voor anderstaligen
Als je een andere achtergrond hebt qua taal, cultuur of religie, kunnen de coronatijd en bijbehorende maatregelen extra lastig te begrijpen zijn. Daarom is er in Zwolle een speciaal team van interculturele medewerkers die verschillende talen spreken! Dus heb je vragen of advies nodig? Word je niet goed begrepen door een instantie? Zoek je hulp voor jezelf, je familie of iemand in je omgeving? Kijk hier voor meer informatie.

Vrijwilligerswerk

In deze bijzondere tijd met ingrijpende maatregelen zien we bij veel mensen de druk toenemen. Zwollenaren in vitale beroepen die grote inspanningen leveren, mensen die thuiswerken, dagbesteding die deels wegvalt en mantelzorgers die nog meer zorg dragen dan normaal. Maar ook het sociale leven is compleet veranderd, waardoor contact met anderen vaak minder wordt. Wil jij iets betekenen voor een ander? Op deze pagina vind je alle vrijwilligersvacatures die coronaproof zijn en hoe jij je de komende tijd veilig in kunt zetten.

Persoonlijk advies
Weet je nog niet precies wat je zou willen of kunnen doen? Neem contact met ons op. Een van onze professionals gaat graag met je in gesprek, digitaal of telefonisch. Op dit moment zijn de mogelijkheden beperkt, maar we kijken graag met je mee om te zien of jij ergens veilig en coronaproof aan de slag zou kunnen gaan.

Vrijwilligersorganisaties

Hoe houd je jouw organisatie in de steigers en de vrijwillige inzet gaande in tijden van corona? Veel verenigingen en vrijwilligersorganisaties hebben het niet makkelijk. Wij willen jullie graag ondersteunen. Deel je behoeftes, vragen en uitdagingen met ons, dan denken wij met je mee!

Vrijwilligerswerk in de 1,5 meter samenleving
Hoe organiseer je vrijwilligerswerk in een 1,5-metersamenleving? Wij zetten de belangrijkste info hier voor je op een rijtje!

Plaats een vacature
Zoek je nog vrijwilligers? Dit is het moment om een vacature te plaatsen, omdat veel mensen wat voor een ander willen doen! Klik bij het plaatsen van een vacature de optie ‘coronaproof’ aan (bij het kopje thema) en jouw vacature komt in het overzicht met coronaproof vacatures.

Online Scholing
Wij bieden op deze pagina diverse gratis cursussen en webinars aan, van dementievriendelijk werken, tot fondsenwerving en het begeleiden van vrijwilligers. Kijk hier voor het aanbod.

Bereikbaarheid

Heb je hulp nodig of heb je vragen? We staan telefonisch voor je klaar! Dus neem gerust contact met ons op. Tussen 09.00 en 17.00 kun je ons bereiken op (038) 422 52 00 en ook op WhatsApp via 06 39008072. Daarnaast kun je een mail sturen naar info@zwolledoet.nl.

Nieuwsbrieven
Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over onze organisatie en (online) activiteiten. Ben je nog niet aangemeld? Klik dan hier.

Pas goed op jezelf en op elkaar en weet ons te vinden als we iets voor je kunnen betekenen!

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina