terug
ZwolleDoet Logo

Geplaatst op
Dinsdag 30 oktober 2018

Geplaatst door
Lotte te Wierik

Deelnemers gezocht voor onderzoek FindMyApps

Nieuws

Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van touchscreen-apparaten, zoals tablets. Erg handig, want sommige apps die hierop beschikbaar zijn ondersteunen ons in het dagelijks leven. Vooral voor mensen met beginnende dementie kan het gebruik van een tablet de zelfredzaamheid vergroten en bijdragen aan een plezierige dag invulling. Het is dan wel belangrijk dat zij makkelijk de geschikte apps kunnen vinden, gebaseerd op hun interesses en behoeften.

Saxion Hogeschool heeft in samenwerking met VU medisch centrum in Amsterdam en Radboudumc in Nijmegen een interactieve website ontwikkeld die mensen met beginnende dementie hierbij kan helpen: FindMyApps. Deze applicatie moet getest worden en daarvoor zijn de onderzoekende organisaties op zoek naar deelnemers.

Het onderzoek
In het onderzoek worden twee groepen onderzocht. Eén groep die FindMyApps op de tablet gebruikt en één groep die de tablet gebruikt zonder FindMyApps.

Voor wie?
Mensen met lichte cognitieve beperkingen of met beginnende dementie die thuis wonen en die een mantelzorger hebben die hen kan en wil ondersteunen bij het gebruik van de tablet.

Wil je deelnemen aan het onderzoek of wil je meer informatie? Raadpleeg dan de brochure.

Brochure

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina