terug
ZwolleDoet Logo

Geplaatst op
Maandag 28 juni 2021

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Mantelzorgwaardering 2021: vraag hem nu aan!

Nieuws

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. Jij bent van groot belang voor degene voor wie je zorgt. Dat zal het afgelopen jaar niet altijd eenvoudig zijn geweest. Door het coronavirus werden sociale cirkels klein en bleek hulp van naasten belangrijker dan ooit. Misschien sta je zelf niet vaak stil bij het verschil dat je als mantelzorger maakt, je geeft de zorg vanuit persoonlijke betrokkenheid. Maar mantelzorger zijn is niet vanzelfsprekend en van onschatbare waarde.

Blijk van waardering

Als blijk van waardering voor wat jij doet biedt de gemeente Zwolle ook dit jaar de individuele mantelzorgwaardering aan. Iedere (jonge) mantelzorger die meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning biedt aan een naaste die in Zwolle woont kan vanaf nu de individuele waardering weer aanvragen!

Ben jij mantelzorger en woont degene voor wie jij zorgt in Zwolle? Dan kun je tot en met 31 december 2021 de mantelzorgwaardering aanvragen! Dit doe je door het digitale aanvraagformulier in te vullen. De waardering bestaat dit jaar uit een VVV cadeaukaart. Voor de jonge mantelzorgers t/m 12 jaar is er een bioscoopkaart. Let op: ook als je de waardering al eerder hebt ontvangen moet je hem ieder jaar opnieuw aanvragen, omdat je zorgsituatie veranderd kan zijn.

Per mantelzorger kan er één individuele mantelzorgwaardering worden aangevraagd. Direct na het verzenden van je aanvraag, ontvang je een e-mailbevestiging. Bewaar deze goed, dit is namelijk je bewijs van aanvraag. Heb je geen e-mailbevestiging gekregen? Dan is je aanvraag niet goed gegaan, bel dan direct met 038 - 422 5200 zodat we je telefonisch verder kunnen helpen. Heb je hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Ook dan helpen we je graag telefonisch verder.

Ondersteuning en waardering

Steunpunt Mantelzorg biedt het hele jaar door advies, training, gratis bijeenkomsten, praktische ondersteuning en informatie voor mantelzorgers die in Zwolle wonen. Daarnaast wordt jaarlijks in november met Zwolse organisaties de Maand van de Mantelzorg georganiseerd met diverse activiteiten en verrassingen. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Heb je behoefte aan informatie, ondersteuning of een luisterend oor? Neem dan contact met ons op via 038 422 5200 of mail naar mantelzorg@zwolledoet.nl. Meer informatie over ondersteuning vind je hier.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina