terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Geplaatst op
Dinsdag 23 oktober 2018

Geplaatst door
Lotte te Wierik

Maxima vrijwilligersvergoeding omhoog per 1 januari

Nieuws

Volgens het belastingplan 2019 gaan de maxima van de vrijwilligersvergoeding per 1 januari omhoog. Het kabinet heeft dit besloten vanwege het grote maatschappelijke belang van vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersvergoeding

De vrijwilligersvergoeding is een onbelaste onkostenvergoeding. Vrijwilligers kunnen deze vergoeding ontvangen wanneer zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. De maxima gaat omhoog van €150,- naar €170,- per maand en van €1500,- naar €1700,- per jaar. Met deze vaste vergoeding hoeven vrijwilligers niet te bewijzen dat er kosten zijn gemaakt. Hierbij geldt:

  • Voor vrijwilligers onder de 23 jaar is de vergoeding maximaal €2,50 per uur (max. €170,- per maand en €1700,- per jaar).
  • Voor vrijwilligers van 23 jaar en ouder is de vergoeding maximaal €4,50 per uur (max. €170,- per maand en €1700,- per jaar).

Zolang de vergoedingen de maximale normbedragen niet overschrijden, hoeven de vrijwilligers de vergoedingen niet door te geven aan de belastingdienst.

Meer informatie

Op deze pagina vind je meer informatie over de vrijwilligersvergoeding.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina