terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Geplaatst op
Maandag 9 september 2019

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Grootste high tea van Zwolle, het Vrijwilligersfestijn was een succes!

Nieuws

Zwolle is een stad van verbinding. Meer dan 60% van de inwoners doet vrijwilligerswerk! Om dat te vieren organiseerden ZwolleDoet!, SamenZwolle, WijZ en SportService Zwolle zaterdag 7 september het Vrijwilligersfestijn om Zwolse vrijwilligers te bedanken.

Meer dan 400 vrijwilligers schoven zaterdag 7 september aan voor een heerlijke high tea in het Academiehuis - De Grote Kerk. Op deze prachtige locatie stonden allerlei lekkere hapjes en drankjes klaar, van sandwiches tot donuts, vers fruit en chocola. Tijdens de high tea zorgden Bertolf en Tangarine voor muzikaal vermaak, terwijl Sportacrobatiek Zwolle het publiek verraste met een spetterend optreden. Aansluitend konden vrijwilligers een theaterproductie in Odeon bezoeken en genieten van het Stadsfestival. Een geslaagde middag vol gezelligheid en lekker eten!

Vrijwilligersprijs: Hart voor Zwolle!

Ook dit jaar werd de vrijwilligersprijs uitgereikt aan de organisatie die zijn vrijwilligers op de meest creatieve manier waardeert. De jury bestaande uit Jolanda van der Veer (SportService Zwolle), Erna van Dijk (Gemeente Zwolle) en Arnold Bouman (STORM) reikte namens de gemeente 3 geldprijzen uit. De eerste prijs ging naar Hart voor Zwolle. Zij waarderen hun vrijwilligers door veel persoonlijk contact te onderhouden en ieder jaar een groot feest te organiseren waarbij alle vrijwilligers samenkomen. 'Het zit hem niet in cadeautjes of beloningen, maar in het zo persoonlijk mogelijk begeleiden van onze vrijwilligers zodat wat zij willen doen een succesvolle ervaring wordt', aldus Hart voor Zwolle. De tweede prijs was voor Vogellanden en de derde prijs voor Buurtkamer 615.

Het Vrijwilligersfestijn is een samenwerking tussen verschillende Zwolse initiatieven. Van de hapjes tot de bloemen en de aankleding tot de locatie, de hele dag stond in het teken van de vrijwilligers dankzij Sligro, Campenaer Koffie, Frion, De Zeven Alleetjes, Gemeente Zwolle, Hedon, het Academiehuis, Zwolse Theaters en het Stadsfestival.

Vrijwilliger worden?

Iedereen kan vrijwilliger worden! Of je nu creatief bent, een sporter, een klusser of een natuurliefhebber: jouw hulp kan het verschil maken. Meer informatie over vrijwilligerswerk en mogelijkheden om vrijwilliger te worden vind je hier.

Namens heel ZwolleDoet! willen we alle vrijwilligers, medeorganisatoren en natuurlijk de sponsoren bedanken voor de mooie dag!

Foto's: Lotte te Wierik

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina