terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Op zoek naar een vrijwilliger?

Ben je op zoek naar een vrijwilliger? Plaats dan een vacature in onze vacaturebank en vind snel een geschikte kandidaat!

Wat is vrijwilligerswerk?

De gangbare definitie van vrijwilligerswerk is ‘werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving’. Uit de praktijk blijkt echter dat het soms lastig is om vacatures te toetsen op deze - vrij algemene - eigenschappen. Daarom hanteert ZwolleDoet! een aantal richtlijnen voor vacatures in onze vacaturebank. Bekijk hieronder deze richtlijnen!

Richtlijnen voor het plaatsen van een vacature

Hoe plaats ik een vacature?

Om een vacature te kunnen plaatsen, moet je eerst inloggen met je eigen gegevens. Heb je nog geen account? Maak deze dan hier aan. Zodra je ingelogd bent, kun je in 'mijn omgeving' een vacature toevoegen. De vacature staat nadat je deze hebt aangemaakt direct online op zowel ZwolleDoet! als SamenZwolle. Je ontvangt een mail wanneer iemand heeft gereageerd op je vacature.

Tips: creatief schrijven

Probeer een pakkende en duidelijke tekst te schrijven. Een aantal praktische tips:

  • Bedenk een creatieve titel waar mensen nieuwsgierig van worden.
  • Gebruik tussenkopjes.
  • Geef een duidelijke omschrijving van de taken en verwachtingen, maar beschrijf ook wat de vrijwilliger ervoor terug krijgt.

Wil je nog meer tips ontvangen? ZwolleDoet! biedt diverse cursussen en workshops aan die je kunnen helpen bij het schrijven van een creatieve vacature. Houd onze agenda in de gaten!

Deel deze pagina