terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

“Altijd kijk ik ernaar uit als hij komt, even lachen en een gezellig praatje, het is heerlijk”

Tinie (71) wil het liefst zo lang mogelijk alles zelf doen, maar door haar reuma wordt dat steeds iets lastiger. Daarom nam haar verzorgster contact op met Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! Hier kwam ze in contact met vrijwilliger Remco, die veel meer dan alleen een boodschappenhulp bleek.

Verhalen

“De bezoekjes betekenen heel veel voor me. Het brengt me tot rust als ik weet dat ik niet de hele dag alleen ben”

Mevrouw Depenbrock is sinds het overlijden van haar dochter vaak alleen. Vanwege haar rolstoel lukt het haar niet om zelf even naar buiten te gaan. Ze besloot daarom contact op te nemen met ZwolleDoet! Coördinator Informele Zorg Riëtte ging bij haar langs en vond een match met vrijwilliger Margriet. 

Verhalen

"Dingen om van te genieten blijken verrassend dichtbij"

Langzaam werd zijn geheugen steeds iets minder. De diagnose dementie kwam voor Adriaan (80) en zijn vrouw Els als een grote klap. Ze besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en op zoek te gaan naar informatie en hulp. Zo kwamen ze uit bij de cursus Kracht van Herinneringen.

Verhalen

De kracht van herinneringen

De kracht van herinneringen is een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Hier kun je samen herinneringen ophalen en ervaringen uitwisselen. Tijdens één van de bijeenkomsten trouwde Carla voor de tweede keer met Henk. 

Verhalen
Deel deze pagina