terug
ZwolleDoet Logo

Vrijwilligerswaardering

Waardering krijgen voor wat je doet is voor iedereen belangrijk, ook (of misschien wel juist) voor je vrijwilligers! Vrijwilligerswerk is zoals het woord al zegt vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Het is daarom belangrijk en heel fijn om je vrijwilligers te waarderen. Dit kan zo groot of zo klein als jezelf wilt en kunt.

Wat kan ik doen?

Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding en andere organisaties in de vorm van een cadeautje, feest of uitje. Het is natuurlijk als organisatie aan jullie om te bepalen wat er bij je past, hier geldt geen gouden standaard voor.

Waardering en erkenning
Als organisatie ben je ontzettend blij met je vrijwilligers. Laat dat ook merken! Een 'dankjewel' is altijd op z'n plek, maar denk bijvoorbeeld ook aan een verjaardagskaartje of 'vrijwilliger van de week'. In dit artikel van Movisie lees je hier meer over.

Scholing
Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ze ook wijzen op ons scholingsaanbod. Regelmatig organiseren wij trainingen, cursussen en workshops die erg interessant zijn voor vrijwilligers.

Prijzen
Vrijwilligersprijzen zijn prijzen voor vrijwilligers(organisaties). Zo is er bijvoorbeeld de Overijsselse Vrijwilligersprijs en de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen. Deze zijn er voor zowel vrijwilligers als vrijwilligersorganisaties.

Dag van de Vrijwilliger
De Nationale Vrijwilligersdag vindt jaarlijks plaats op 7 december. In Zwolle worden dan diverse activiteiten georganiseerd waar zowel vrijwilligers als organisaties aan mee kunnen doen.

Deel deze pagina