terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Vrijwilligerswaardering

Waardering krijgen voor wat je doet is voor iedereen belangrijk, ook - juist - voor vrijwilligers! Vrijwilligerswerk is zoals het woord al zegt vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Het is daarom belangrijk en heel fijn om je vrijwilligers te waarderen. Dit kan zo groot of zo klein als jezelf wilt en kunt.

Wat kan ik doen?

Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding en andere organisaties in de vorm van een cadeautje, feest of uitje. Het is natuurlijk als organisatie aan jullie om te bepalen wat er bij je past, hier geldt geen gouden standaard voor.

Waardering en erkenning
Als organisatie ben je ontzettend blij met je vrijwilligers. Laat dat ook merken! Een 'dankjewel' is altijd op z'n plek, maar denk bijvoorbeeld ook aan een verjaardagskaartje of 'vrijwilliger van de week'. In dit artikel van Movisie lees je hier meer over.

Scholing
Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ze ook wijzen op ons scholingsaanbod. Regelmatig organiseren wij trainingen, cursussen en workshops die erg interessant zijn voor vrijwilligers.

Vrijwilligersevent
Ieder jaar organiseren we in Zwolle een vrijwilligersevent voor alle vrijwilligers in Zwolle. Dit jaar doen we dat door middel van een digitaal event samen met SportService Zwolle, WijZ Welzijn en SamenZwolle. Op woensdagavond 25 november staat er een mooi programma klaar met muziek, cabaret, een pubquiz én de uitreiking van de Veerkrachtsprijs. Aanmelden is gratis, ook professionals die met vrijwilligers werken zijn welkom. Lees er hier meer over.

Zwolse vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET
In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Sportieve, handige, enthousiaste, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Doe ook mee met de campagne #WATJIJDOET en laat zien wat jouw vrijwilligers zo bijzonder maakt. Met onze gratis toolkit is dit heel eenvoudig! Hoe doe je mee? Kijk op deze themapagina voor meer informatie.

Dag van de Vrijwilliger
De Nationale Vrijwilligersdag vindt jaarlijks plaats op 7 december. Een mooie gelegenheid om ook jouw vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten.

Deel deze pagina