terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Vrijwilligerswaardering

Waardering krijgen voor wat je doet is voor iedereen belangrijk, ook (of misschien wel juist) voor je vrijwilligers! Vrijwilligerswerk is zoals het woord al zegt vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Het is daarom belangrijk en heel fijn om je vrijwilligers te waarderen. Dit kan zo groot of zo klein als jezelf wilt en kunt.

Wat kan ik doen?

Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding en andere organisaties in de vorm van een cadeautje, feest of uitje. Het is natuurlijk als organisatie aan jullie om te bepalen wat er bij je past, hier geldt geen gouden standaard voor.

Waardering en erkenning
Als organisatie ben je ontzettend blij met je vrijwilligers. Laat dat ook merken! Een 'dankjewel' is altijd op z'n plek, maar denk bijvoorbeeld ook aan een verjaardagskaartje of 'vrijwilliger van de week'. In dit artikel van Movisie lees je hier meer over.

Scholing
Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ze ook wijzen op ons scholingsaanbod. Regelmatig organiseren wij trainingen, cursussen en workshops die erg interessant zijn voor vrijwilligers.

Prijzen
Met de Nationale Vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. De winnaars van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020 zijn bekend! Op donderdag 16 april maakte Minister Hugo de Jonge via Facebook Live de hoofdprijzen bekend. Ook de andere winnaars zagen digitaal dat zij hadden gewonnen. Irene Moors, Eppo Bruins, Marc de Hond en Marianne Besselink deelden de andere prijzen uit. Samen laten de winnaars en alle andere kanidaten zien hoe breed en belangrijk vrijwilligerswerk in Nederland is. Alle winnaars blinken uit in solidariteit en bezieling. Lees meer hierover op de site van de Nationale Vrijwilligersprijzen.

In Zwolle werd een vrijwilligersfestijn gehouden op zaterdag 7 september 2019. Vele vrijwilligers schoven aan voor een heerlijke high tea in het Academiehuis - De Grote Kerk. Daarnaast werden er vrijwilligersprijzen uitgereikt.

Dag van de Vrijwilliger
De Nationale Vrijwilligersdag vindt jaarlijks plaats op 7 december. Een mooie gelegenheid om ook jouw vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten.

Zwolse campagne #WATJIJDOET
In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Sportieve, handige, enthousiaste, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Doe ook mee met de campagne #WATJIJDOET en laat zien wat jouw vrijwilligers zo bijzonder maakt. Met onze gratis toolkit is dit heel eenvoudig! Hoe doe je mee? Kijk op deze themapagina voor meer informatie.

Deel deze pagina