terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Trainingen voor vrijwilligers

Wij hebben veel mogelijkheden voor (online) training, scholing en deskundigheidsbevordering. Kijk snel verder!

Ons aanbod

Het hele jaar door organiseren we diverse trainingen. Hoe zet je als vrijwilligersorganisatie social media in? Wat kan ik doen om als vrijwilliger mijn kernkwaliteiten optimaal te benutten? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod. Heb je behoefte aan iets specifieks maar kun je dit niet vinden in onze agenda? Laat het ons weten via het contactformulier onderaan deze pagina. We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Online scholing en cursussen

Ook online kun je diverse interessante scholingen en cursussen volgen. Hieronder vind je onze tips:

Talentprogramma 'Modern Besturen'
Verschillende bestuurders willen het kader kunnen verjongen en aanvullen. Echter veel jong volwassenen weten niet wat het besturen van een vereniging of stichting precies inhoudt, vragen zich af of ze er klaar voor zijn of dat de zittende bestuursleden wel bereid zijn tot verandering. Tijdens deze online scholing gaan jong volwassen tussen de 18 en 30 jaar oud op zoek naar hoe de vereniging of stichting zich het beste kan organiseren en welke bijdrage zij daaraan kunnen leveren. Na het volgen van dit programma zijn de deelnemers klaar voor een bestuursfunctie bij de eigen vereniging of stichting en in staat om de organisatie verder te ontwikkelen. Deze scholing gaat van start als er minimaal 10 deelnemers zijn. Meld je hier aan!

Twee korte colleges van Lucas Meijs:

Trainingen Humanitas


Webinars Movisie
Movisie heeft in 2017 drie interessante webinars georganiseerd.

Overig

Onderstaande online workshops worden aangeboden door KNHM foundation
 • Social Media: Het inzetten van social media kan veel opleveren voor jouw initiatief. Maar waar begin je? Welk kanaal is geschikt voor jullie project? Wie is jouw doelgroep en hoe zet je social media succesvol in voor je initiatief? Bekijk de vijf korte praktische tips van Mariska Lokker zodat je direct aan de slag kunt of je bestaande social media aanpak kunt verbeteren.
 • Plan van aanpak: Als initiatiefnemer ontkom je niet aan het schrijven van een plan van aanpak. Gemeente en fondsen, maar ook je directe omgeving wil graag weten wat je gaat doen. Maar wat zet je in een plan van aanpak?
  Bekijk de video waarin Pieter Rozema vertelt waarom een Plan van Aanpak zo belangrijk is en waarin hij je een aantal tips geeft welke onderdelen in het plan moeten komen te staan.

Contact

Heb je vragen over ons scholingsaanbod of een goed idee om toe te voegen? Laat het ons weten!

       Deel deze pagina