terug
ZwolleDoet Logo

Mantelzorgerwaardering 2019

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Zwolle waardeert ook dit jaar mantelzorgers voor hun inzet.

Wat houdt de mantelzorgwaardering in?

Maand van de Mantelzorg 2019
Op 10 november is het weer de landelijke Dag van de Mantelzorg. In 2017 maakten we daar al de week van de Mantelzorg van. In 2018 pakten we nog groter uit en werd de Maand van de Mantelzorg georganiseerd. Dat doen we dit jaar nog een keer over. Tijdens deze maand is er voor Zwolse mantelzorgers een speciaal programma georganiseerd met culturele, ontspannende en informatieve activiteiten. Het thema voor 2019 zullen we binnenkort bekend maken.

Individuele mantelzorgwaardering
Elk jaar wordt ook de individuele mantelzorgwaardering uitgereikt. Voor het jaar 2019 is de waardering een VVV cadeaukaart. Voor jonge mantelzorgers tot en met 12 jaar is er een bioscoopbon.

Hoe werkt het?

Je bent mantelzorger als je lange tijd onbetaald zorgt voor iemand in je naaste omgeving. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. Mantelzorgers komen in aanmerking voor deze waardering. De persoon waarvoor je zorgt moet wel in de gemeente Zwolle wonen. De aanvraag kan tot en met 31 december 2019 gedaan worden. De waarde van de cadeaukaart is nog onbekend en kunnen we begin 2020 bepalen als alle binnengekomen aanvragen verwerkt zijn.

Via deze link vraag je de mantelzorgwaardering 2019 aan!

Vragen?

Kijk eens tussen de veelgestelde vragen. Uiteraard kun je je vraag ook aan ons stellen via 038 4225200 of mantelzorg@zwolledoet.nl