terug
ZwolleDoet Logo

Mantelzorgers bedankt!

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Zwolle waardeert ook dit jaar mantelzorgers voor hun inzet.

Wat houdt de mantelzorgwaardering in?

Maand van de Mantelzorg 2018
Op 10 november is het weer de landelijke Dag van de Mantelzorg. In 2017 maakten we daar al de week van de Mantelzorg van. In 2018 pakten we nog groter uit en werd de Maand van de Mantelzorg georganiseerd. Tijdens deze maand was er voor Zwolse mantelzorgers een speciaal programma georganiseerd met culturele, ontspannende en informatieve activiteiten. Het thema is "verras de mantelzorger". Wij en een heleboel betrokken partijen uit de stad hebben dit thema verweven in vele activiteiten.

Individuele mantelzorgwaardering
Elk jaar wordt ook de individuele mantelzorgwaardering uitgereikt. Voor het jaar 2018 is de waardering, naast alle gratis activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden, een VVV cadeaukaart. Voor kinderen tot 12 jaar is de waardering een bioscoopbon. Je kunt de waardering voor 2018 niet meer aanvragen. Medio september/oktober 2019 zal de link weer worden geopend en kun je voor het jaar 2019 de aanvraag indienen.

Hoe werkt het?

Je bent mantelzorger als je lange tijd onbetaald zorgt voor iemand in je naaste omgeving. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. Mantelzorgers komen in aanmerking voor deze waardering. De persoon waarvoor je zorgt moet wel in de gemeente Zwolle wonen.

Je kunt jezelf ieder jaar rondom september/oktober aanmelden als mantelzorger voor de mantelzorgwaardering.‚Äč

Deel deze pagina