terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Zwolle waardeert ook dit jaar mantelzorgers voor hun inzet.

Turkse vertaling

Arabische vertaling

Wat houdt de mantelzorgwaardering in?

De mantelzorgwaardering 2020 bestaat uit twee verschillende delen. Naast alle gratis activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden en de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november is er ook de individuele waardering: een VVV cadeaukaart en voor jonge mantelzorgers een bioscoopbon.

Hoe werkt het?

Je komt in aanmerking voor de individuele mantelzorgwaardering als je mantelzorger bent en de persoon waarvoor je zorgt in de gemeente Zwolle woont. Je bent mantelzorger als je lange tijd onbetaald zorgt voor iemand in je naaste omgeving, bijvoorbeeld omdat hij of zij ziek is of psychisch kwetsbaar is. Vaak gaat het om de zorg voor een partner, familielid of bekende. Dit doe je vrijwillig, maar het is geen vrijwilligerswerk.

Aanvragen

Vraag hier de mantelzorgwaardering 2020 aan!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief voor mantelzorgers.

Vragen?

Kijk eens tussen de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Uiteraard mag je ook persoonlijk contact met ons opnemen via 038 4225200 of mantelzorg@zwolledoet.nl.