terug
ZwolleDoet Logo

Mantelzorgers bedankt!

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Zwolle waardeert ook dit jaar mantelzorgers voor hun inzet.

Wat houdt de mantelzorgwaardering in?

Maand van de Mantelzorg 2018
Op 10 november is het weer de landelijke Dag van de Mantelzorg. Vorig jaar maakten we daar al de week van de Mantelzorg van. Dit jaar pakken we nog groter uit en is er de Maand van de Mantelzorg. Tijdens deze maand is er voor Zwolse mantelzorgers een speciaal programma georganiseerd met culturele, ontspannende en informatieve activiteiten. Het thema is "verras de mantelzorger". Wij en een heleboel betrokken partijen uit de stad hebben dit thema verweven in vele activiteiten.

Individuele mantelzorgwaardering
Elk jaar wordt ook de individuele mantelzorgwaardering uitgereikt. Dit jaar is de waardering, naast alle gratis activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden, een VVV cadeaukaart. Voor kinderen tot 12 jaar is de waardering een bioscoopbon. Hier vraag je de waardering aan!

Hoe werkt het?

Je bent mantelzorger als je lange tijd onbetaald zorgt voor iemand in je naaste omgeving. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. Mantelzorgers komen in aanmerking voor deze waardering. De persoon waarvoor je zorgt moet wel in de gemeente Zwolle wonen.

Je kunt jezelf aanmelden als mantelzorger voor de mantelzorgwaardering.Wordt er voor jou gezorgd? Dan kun je ook een mantelzorger aanmelden.

Wanneer aanvragen?

Vraag hier vóór 31 december 2018 de waardering aan. Na jouw aanvraag controleren wij of alles klopt. Als je aanvraag is toegekend, krijg je hier eind januari 2019 bericht van via de mail. Deze mail is ook je bewijs tijdens de uitreiking.

De mantelzorgwaardering moet jaarlijks opnieuw worden aangevraagd!

Deel deze pagina