terug

Mantelzorgers bedankt!

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Zwolle waardeert ook dit jaar mantelzorgers voor hun inzet.

Wat houdt de mantelzorgwaardering in?

Dag van de mantelzorg
Elk jaar wordt op 10 november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd met allerlei activiteiten, in samenwerking met andere Zwolse partijen.

Individuele mantelzorgwaardering
Elk jaar wordt ook de individuele mantelzorgwaardering uitgereikt. In 2017 was de individuele mantelzorgwaardering voor iedereen boven de 12 jaar een VVV-cadeaukaart. Voor kinderen tot 12 jaar was de waardering een bioscoopbon.

Hoe werkt het?

Je bent mantelzorger als je lange tijd onbetaald zorgt voor iemand in je naaste omgeving. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. Mantelzorgers komen in aanmerking voor deze waardering. De persoon waarvoor je zorgt moet wel in de gemeente Zwolle wonen.

Je kan je aanmelden (zodra er meer bekend is over de individuele waardering van 2018) als mantelzorger voor de mantelzorgwaardering.‚Äč

Wanneer aanvragen?

Hou voor de individuele waardering van 2018 deze pagina in de gaten. Zodra er over de mantelzorgwaardering 2018 iets bekend is zal dat hier op de site vermeld worden.

Wil je meer weten over hulp en ondersteuning?

          Deel deze pagina