terug
ZwolleDoet Logo

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Zwolle waardeert ook dit jaar mantelzorgers voor hun inzet.

Wat houdt de mantelzorgwaardering in?

Maand van de Mantelzorg
Op 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. In 2017 maakten we daar al de week van de Mantelzorg van. In 2018 en 2019 pakten we nog groter uit en werd de Maand van de Mantelzorg georganiseerd. Tijdens deze maand is er voor Zwolse mantelzorgers een speciaal programma georganiseerd met culturele, ontspannende en informatieve activiteiten.

Individuele mantelzorgwaardering
Elk jaar wordt ook de individuele mantelzorgwaardering uitgereikt. Binnenkort komt hier meer informatie over de waardering in 2020.

Hoe werkt het?

Je bent mantelzorger als je lange tijd onbetaald zorgt voor iemand in je naaste omgeving. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. Mantelzorgers komen in aanmerking voor deze waardering. De persoon waarvoor je zorgt moet wel in de gemeente Zwolle wonen.

Vragen?

Kijk eens tussen de veelgestelde vragen. Uiteraard kun je je vraag ook aan ons stellen via 038 4225200 of mantelzorg@zwolledoet.nl