terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

Aan de slag!

17 nieuwsartikel(en) gevonden
Winnaars Veerkrachtsprijs 2020

Winnaars Veerkrachtsprijs 2020

Woensdag 23 december 2020

Toen de coronacrisis uitbrak stond de wereld even stil. De afgelopen maanden werd duidelijk dat we voorlopig niet terug kunnen naar het ‘oude normaal’. Daarom besloten we de Veerkrachtsprijs in het leven te roepen. Een prijs voor vrijwilligersorganisaties die laten zien dat zij met creativiteit tóch van waarde kunnen blijven voor hun doelgroep. De winnaars zijn bekend!

Bereikbaarheid ZwolleDoet! tijdens de feestdagen

Bereikbaarheid ZwolleDoet! tijdens de feestdagen

Woensdag 23 december 2020

 

Het is bijna het einde van 2020. Een jaar waarin we wat af gewandeld hebben met hulpvragers en vrijwilligers pakketjes met beschermingsmiddelen bezorgden. Een jaar waarbij we voordeurgesprekken hielden met degenen die behoefte hadden aan contact. We vonden nieuwe creatieve manieren om mantelzorgers te blijven ondersteunen, nu de zorg voor hen nog zwaarder werd. Dankbaar zijn we voor de vele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, die niet gestopt zijn met het ondersteunen van andere Zwollenaren. En natuurlijk met alle nieuwe vrijwilligers, die juist nu een ander wilden helpen en hun hulp bij ons aanboden. Het was een jaar waarin we de samenwerking met partners geïntensiveerd hebben en ook met elkaar gelachen hebben en genoten van alles wat goed ging. 

 

Vrijwilligersevent 2020

Vrijwilligersevent 2020

Vrijdag 18 december 2020

Het Vrijwilligersevent kon dit jaar helaas niet doorgaan. Maar we lieten ons mooie programma niet zomaar varen en besloten een compilatie van het event te maken! Bekijk de video met muziek van seniorenduo Henk & Mick, lovende woorden van de wethouder, een pubquiz voor vrijwilligersorganisaties én natuurlijk de winnaars van de Veerkrachtsprijs.

Vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET

Vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET

Woensdag 2 december 2020

Juist in deze tijd beseffen we hoe onbetaalbaar het werk van vrijwilligers is. Hoogste tijd om hen dus eens in het zonnetje te zetten! 

Dag van de ondernemer 2020

Dag van de ondernemer 2020

Woensdag 2 december 2020

20 november is de Dag van de Ondernemer. Een mooi moment om een deel van onze partners in het zonnetje te zetten!

Mantelzorger: Deel je zorg

Mantelzorger: Deel je zorg

Vrijdag 6 november 2020

Zorgen voor een ander is iets moois, maar kan ook zwaar zijn. Als mantelzorger is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Door over je zorgen te praten, je grenzen aan te geven en hulp te zoeken als het nodig is. Deel je zorg!

Coronavirus: zo blijft ZwolleDoet! actief

Coronavirus: zo blijft ZwolleDoet! actief

Maandag 26 oktober 2020

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er vanuit de overheid verschillende maatregelen van kracht. ZwolleDoet! streeft ernaar de werkzaamheden aangepast zoveel mogelijk door te laten gaan. Hieronder meer over hoe wij in tijden van corona omgaan met activiteiten, inzet van vrijwilligers en het bieden van hulp. Weet dat wij altijd telefonisch en per email bereikbaar blijven voor ondersteuning en een luisterend oor. 

Cultuursensitieve zorg: samen aan de slag in Zwolle

Cultuursensitieve zorg: samen aan de slag in Zwolle

Dinsdag 6 oktober 2020

Om voorbereid te zijn op de groeiende groep oudere migranten met dementie ontstond de wens om rondom Zwolle een regionaal netwerk voor cultuursensitieve zorg en dementie op te richten. "Cultuursensitieve zorg gaat verder dan alleen een drempel in taal oplossen"

November is de Maand van de Mantelzorg!

November is de Maand van de Mantelzorg!

Maandag 28 september 2020

Ervaringsverhalen lezen?

Verhalen lezen, horen en vooral herkennen! Misschien heb jij er iets aan? Wil jij jouw verhaal ook met ons delen? Dan lezen of horen wij dit graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Verhalen
Deel deze pagina