terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus volgt ZwolleDoet! de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

Aan de slag!

20 nieuwsartikel(en) gevonden
Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Maandag 12 april 2021

Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De WBTR is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. 

Verkiezingsprogramma's over mantelzorg en vrijwilligerswerk

Verkiezingsprogramma's over mantelzorg en vrijwilligerswerk

Dinsdag 9 maart 2021

Woensdag 17 maart is het zover en mogen we weer naar de stembus. Maar wat zeggen de politieke partijen eigenlijk over vrijwillige inzet en mantelzorg? Dat lees je in dit artikel. 

Nieuw Zwols Inspiratie Netwerk: ZIN

Nieuw Zwols Inspiratie Netwerk: ZIN

Maandag 22 februari 2021

ZIN is hét Zwols Inspiratie Netwerk, ontstaan om elkaar gedurende coronatijd op de hoogte te houden en te blijven inspireren. Op woensdagavond 17 maart vindt de eerste online ZIN bijeenkomst plaats voor Zwolse organisaties die met vrijwilligers werken. Meld jij je ook aan?

Coronavirus: zo blijft ZwolleDoet! actief

Coronavirus: zo blijft ZwolleDoet! actief

Vrijdag 22 januari 2021

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er vanuit de overheid verschillende maatregelen van kracht. ZwolleDoet! streeft ernaar de werkzaamheden aangepast zoveel mogelijk door te laten gaan. Hieronder meer over hoe wij in tijden van corona omgaan met activiteiten, inzet van vrijwilligers en het bieden van hulp. Weet dat wij altijd telefonisch en per email bereikbaar blijven voor ondersteuning en een luisterend oor. 

Avondklok: informatie voor mantelzorgers

Avondklok: informatie voor mantelzorgers

Woensdag 20 januari 2021

Mocht er een avondklok komen: mantelzorg blijft mogelijk met een verklaring noodzakelijke mantelzorg. 

Onbelaste vrijwilligersvergoeding verhoogd in 2021

Onbelaste vrijwilligersvergoeding verhoogd in 2021

Maandag 18 januari 2021

In het Belastingplan 2021 is een verhoging van de maximale vrijwilligersvergoeding opgenomen van maximaal €1800,- per jaar en €180,- per maand.

Winnaars Veerkrachtsprijs 2020

Winnaars Veerkrachtsprijs 2020

Woensdag 23 december 2020

Toen de coronacrisis uitbrak stond de wereld even stil. De afgelopen maanden werd duidelijk dat we voorlopig niet terug kunnen naar het ‘oude normaal’. Daarom besloten we de Veerkrachtsprijs in het leven te roepen. Een prijs voor vrijwilligersorganisaties die laten zien dat zij met creativiteit tóch van waarde kunnen blijven voor hun doelgroep. De winnaars zijn bekend!

Vrijwilligersevent 2020

Vrijwilligersevent 2020

Vrijdag 18 december 2020

Het Vrijwilligersevent kon dit jaar helaas niet doorgaan. Maar we lieten ons mooie programma niet zomaar varen en besloten een compilatie van het event te maken! Bekijk de video met muziek van seniorenduo Henk & Mick, lovende woorden van de wethouder, een pubquiz voor vrijwilligersorganisaties én natuurlijk de winnaars van de Veerkrachtsprijs.

Vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET

Vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET

Woensdag 2 december 2020

Juist in deze tijd beseffen we hoe onbetaalbaar het werk van vrijwilligers is. Hoogste tijd om hen dus eens in het zonnetje te zetten! 

Ervaringsverhalen lezen?

Verhalen lezen, horen en vooral herkennen! Misschien heb jij er iets aan? Wil jij jouw verhaal ook met ons delen? Dan lezen of horen wij dit graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Verhalen
Deel deze pagina