terug
ZwolleDoet Logo

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

Aan de slag!

26 nieuwsartikel(en) gevonden
‘Het is zó fijn om waardering te krijgen’

‘Het is zó fijn om waardering te krijgen’

Woensdag 13 oktober 2021

Lex Jansen uit Zwolle is mantelzorger voor haar 25-jarige zoon Lasse. Lasse kreeg op zijn achtste de diagnose Asperger en ADD en woont sinds vier jaar in een instelling voor beschermd wonen. De aandacht voor mantelzorgers tijdens de Maand van de Mantelzorger is een fijn extraatje voor Lex: ‘Ik waardeer het enorm.’

Documentaire 'Ik zie jou'

Documentaire 'Ik zie jou'

Maandag 11 oktober 2021

Een film over mantelzorgers met een migratieachtergrond. Aan de hand van 4 portretten word je meegenomen in de mantelzorg-wereld. Hoe ervaren mensen het om mantelzorgtaken te verrichten? Waar lopen ze zoal tegenaan? En is ‘zorgen voor een naaste’ in een niet-Nederlandse cultuur anders? 

Beursvloer Zwolle Week 2021

Beursvloer Zwolle Week 2021

Woensdag 15 september 2021

Maatschappelijk betrokken ondernemen doe je met elkaar. Al jaren worden tijdens Beursvloer Zwolle maatschappelijke organisaties zoals sportclubs, goede doelen, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven met bedrijven en ondernemers in contact gebracht op een beursachtige wijze. Om iets voor elkaar te betekenen én onze stad nog mooier en socialer maken. Nieuw dit jaar: de digitale Beursvloer Zwolle Week!

Welke Zwolse vrijwilliger verdient de waarderingsprijs?

Welke Zwolse vrijwilliger verdient de waarderingsprijs?

Dinsdag 24 augustus 2021

Ook dit jaar worden de Overijsselse vrijwilligersprijzen uitgereikt én mogen we in Zwolle drie vrijwilligers verrassen met de waarderingsprijzen. Welke Zwolse topvrijwilliger verdient volgens jou de waarderingsprijs van de provincie Overijssel? Laat het ons weten vóór 8 september!

Zwolle en Kampen gaan samen voor toekomstbestendige terminale zorg

Zwolle en Kampen gaan samen voor toekomstbestendige terminale zorg

Donderdag 22 juli 2021

ZwolleDoet! en Stichting Terminale Thuiszorg Kampen zijn samengegaan om hun krachten te bundelen onder ZwolleDoet! Er staat nu een poule van 42 vrijwilligers klaar om te waken bij mensen die op sterven liggen en een luisterend oor te bieden aan zowel de terminaal zieke als zijn of haar omgeving.

De waarde van mantelzorg

De waarde van mantelzorg

Dinsdag 20 juli 2021

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Door gemeentelijke tekorten in het sociaal domein wordt steeds meer op mantelzorgondersteuning bezuinigd. Daarom besloot MantelzorgNL een onderzoek te starten naar de waarde van mantelzorg. Per gemeente is in kaart gebracht hoeveel mantelzorgers er actief zijn, hoeveel uur zij aan mantelzorg besteden en welk budget er beschikbaar is om hen te ondersteunen. Zo ook voor Zwolle. 

E-learning 'Jong & mantelzorger' voor leerkrachten

E-learning 'Jong & mantelzorger' voor leerkrachten

Dinsdag 29 juni 2021

Hoe herken je een leerling met mantelzorgtaken? En op welke manier kan je hem of haar het best ondersteunen in de combinatie tussen zorg en school? Op veel basisscholen is er behoefte aan meer kennis over jonge mantelzorgers. Daarom heeft Steunpunt Mantelzorg een gratis e-learning ontwikkeld!

Mantelzorgwaardering 2021: vraag hem nu aan!

Mantelzorgwaardering 2021: vraag hem nu aan!

Maandag 28 juni 2021

Iedere (jonge) mantelzorger die meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning biedt aan een naaste die in Zwolle woont kan vanaf nu de individuele waardering weer aanvragen!

Mantelzorgboek: alle info in geval van nood

Mantelzorgboek: alle info in geval van nood

Dinsdag 15 juni 2021

Speciaal voor mantelzorgers heeft Steunpunt Mantelzorg een mantelzorgboek ontwikkeld waarin je alle belangrijke informatie over je naaste kunt noteren. Zo kun je in geval van nood de zorg compleet en snel overdragen. 

Ervaringsverhalen lezen?

Verhalen lezen, horen en vooral herkennen! Misschien heb jij er iets aan? Wil jij jouw verhaal ook met ons delen? Dan lezen of horen wij dit graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Verhalen
Deel deze pagina