terug
ZwolleDoet Logo
In verband met het coronavirus zijn er t/m 1 september alleen digitale activiteiten. Wij zijn nog steeds bereikbaar voor al je vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg en informele zorg. Lees meer informatie in ons nieuwsbericht! lees meer
Informele zorg is een vorm van ondersteuning die náást de professionele (formele) zorg bestaat.
Ik kon weer een dochter zijn voor mijn vader

Ik kon weer een dochter zijn voor mijn vader

Mieke Voswijk werkt als coördinator informele zorg bij ZwolleDoet!. Haar voornaamste aandachtsveld is VPTZ. Mieke heeft een beroep gedaan op haar eigen vrijwilligers gedurende de laatste levensfase van haar vader.

meer
De kracht van herinneringen

De kracht van herinneringen

De kracht van herinneringen is een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Samen herinneringen ophalen en ervaringen uitwisselen. Vandaag trouwen Carla en Henk voor de tweede keer.

meer

Word vrijwilliger bij ZwolleDoet!

Wat voor jou een kleine moeite is, biedt een ander vaak al een heleboel steun. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten in de thuissituatie van hulpvragers. Je hoeft geen bepaalde opleiding te hebben. Motivatie staat voorop. Wij bieden de volgende vrijwilligersdiensten & trainingen aan:

Word vrijwilliger in een thuissituatie

Wanneer iemand voor een ander zorgt kan het zomaar zo zijn dat diegene minder tijd heeft én neemt voor zichzelf. Om overbelasting te voorkomen zetten we regelmatig vrijwilligers in de thuissituatie in. Bijvoorbeeld om te koken of een spelletje te doen. Iets voor jou?

Vrijwilliger in de thuissituatie
Word vertaalmaatje

Als iemand de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, kan een gesprek met een (huis)arts of andere instantie erg lastig zijn. Vertaalmaatjes bieden hulp tijdens dit soort gesprekken. Spreek jij naast de Nederlandse taal een andere taal? Word vertaalmaatje!

Vertaalmaatje
Word netwerkcoach

Een sociaal netwerk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als netwerkcoach ondersteun je mensen die hulp kunnen gebruiken in het opbouwen of uitbreiden van hun netwerk. Zou jij dat steuntje in de rug voor iemand willen zijn?

Netwerkcoach worden
Word geheugensteuntje

Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het erg belangrijk om goede informatie, praktische begeleiding en hulp te krijgen. Dit kan bij ons door de inzet van vrijwilligers die speciaal getraind worden rondom dit thema. We noemen deze vrijwilligers ook wel "geheugensteuntjes". Na de gelijknamige training word je ingezet in een thuissituatie waarbij iemand dementie heeft. Heb jij affiniteit met het onderwerp dementie? En ben je bereid hier een training voor te volgen?

Geheugensteuntje
Word maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid

Een psychische kwetsbaarheid kan veel impact hebben op iemands leven en/of sociale contacten. Als maatje van iemand met een psychische kwetsbaarheid ben jij er voor diegene. Dit kan door "gewoon" samen te zijn, te wandelen of iets anders. Jij bent er op een ongedwongen manier. Is dit iets wat jou aanspreekt?

Maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid
Word vrijwilliger in iemands laatste levensfase

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de laatste fase van hun leven thuis, omringd door familie en vrienden, door te brengen. In deze situaties zetten wij vrijwilligers in om de familie en de patiënt te ondersteunen. Dit kan op emotioneel gebied zijn, maar ook heel praktisch als iemand in en uit bed helpen. Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel in de keten van zorgverleners en familie.

Vrijwilliger in iemands laatste levensfase
Word bruggenbouwer

Bruggenbouwers zijn Zwollenaren die vanuit hun eigen ervaring kwetsbare mensen bereiken, activeren, inspireren en verbinden! Heb jij van dichtbij gezien of weet je uit eigen ervaring hoe het is om moeilijkheden in je leven te ervaren? Misschien is deze training dan wel iets voor jou!

Deel deze pagina