terug
ZwolleDoet Logo
Voor jong en oud

Vrijwilligerswerk is voor jong en oud. Voor iedere leeftijd is er wel geschikt werk te vinden.

Naar de vacaturebank!
Wat past er bij jou?

Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk dat we snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je daarom graag mee!

Contact
Vrijwilligerswerk

Of het nu eenmalig is of structureel, vrijwilligerswerk werkt!

Naar de vacatures

Word vrijwilliger bij ZwolleDoet!

Wat voor jou een kleine moeite is, biedt een ander vaak al een heleboel steun. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten in de thuissituatie van hulpvragers. Je hoeft geen bepaalde opleiding te hebben. Motivatie staat voorop. Wij bieden de volgende vrijwilligersdiensten & trainingen aan:

Word vrijwilliger in een thuissituatie

Wanneer iemand voor een ander zorgt kan het zomaar zo zijn dat diegene minder tijd heeft én neemt voor zichzelf. Om overbelasting te voorkomen zetten we regelmatig vrijwilligers in de thuissituatie in. Bijvoorbeeld om te koken of een spelletje te doen. Iets voor jou?

Vrijwilliger in de thuissituatie
Word vertaalmaatje

Als iemand de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, kan een gesprek met een (huis)arts of andere instantie erg lastig zijn. Vertaalmaatjes bieden hulp tijdens dit soort gesprekken. Spreek jij naast de Nederlandse taal een andere taal? Word vertaalmaatje!

Vertaalmaatje
Word netwerkcoach

Een sociaal netwerk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als netwerkcoach ondersteun je mensen die hulp kunnen gebruiken in het opbouwen of uitbreiden van hun netwerk. Zou jij dat steuntje in de rug voor iemand willen zijn?

Netwerkcoach worden
Word geheugensteuntje

Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het erg belangrijk om goede informatie, praktische begeleiding en hulp te krijgen. Dit kan bij ons door de inzet van vrijwilligers die speciaal getraind worden rondom dit thema. We noemen deze vrijwilligers ook wel "geheugensteuntjes". Na de gelijknamige training word je ingezet in een thuissituatie waarbij iemand dementie heeft. Heb jij affiniteit met het onderwerp dementie? En ben je bereid hier een training voor te volgen?

Geheugensteuntje
Word maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid

Een psychische kwetsbaarheid kan veel impact hebben op iemands leven en/of sociale contacten. Als maatje van iemand met een psychische kwetsbaarheid ben jij er voor diegene. Dit kan door "gewoon" samen te zijn, te wandelen of iets anders. Jij bent er op een ongedwongen manier. Is dit iets wat jou aanspreekt?

Maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid
Word vrijwilliger in iemands laatste levensfase

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de laatste fase van hun leven thuis, omringd door familie en vrienden, door te brengen. In deze situaties zetten wij vrijwilligers in om de familie en de patiënt te ondersteunen. Dit kan op emotioneel gebied zijn, maar ook heel praktisch als iemand in en uit bed helpen. Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel in de keten van zorgverleners en familie.

Vrijwilliger in iemands laatste levensfase
Word bruggenbouwer

Bruggenbouwers zijn Zwollenaren die vanuit hun eigen ervaring kwetsbare mensen bereiken, activeren, inspireren en verbinden! Heb jij van dichtbij gezien of weet je uit eigen ervaring hoe het is om moeilijkheden in je leven te ervaren? Misschien is deze training dan wel iets voor jou!

Bruggenbouwers

Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Wat is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving. (Bron: Movisie)

Waar kan ik allemaal vrijwilligerswerk doen

Bij ons zijn meer dan 1400 organisaties uit veel verschillende branches ingeschreven. Niet al deze organisaties hebben natuurlijk NU vacatures, maar het kan wel. Het verschilt heel erg per organisatie wat voor werk ze hebben. De categorieën waar deze organisaties onder vallen is van Kunst & Cultuur tot Zorg & Welzijn en alles wat daartussen zit. Je kunt in onze vacaturebank filteren op de categorieën die jij interessant vindt! Kom je er niet uit of wil je er graag eens met iemand samen naar kijken? Neem dan contact op met bijvoorbeeld Justin, hij kijkt graag met je mee!

Vacatures
Ik ben 16, mag ik dan al vrijwilligerswerk doen?

Ja dat mag! Heel graag zelfs! In Nederland mag iedereen vanaf 16 jaar werken en dus ook vrijwilligerswerk doen. Wel gelden er andere "regels" en moet het bijvoorbeeld buiten schooltijd gebeuren. Wil je hier meer over weten? Kijk dan ook eens bij de pagina "Wetten & Regels"

Wetten & Regels

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Goed nieuws voor Zwolle!

Goed nieuws voor Zwolle!

Woensdag 27 juni 2018

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject waarin jonge vrijwilligers en stagiaires die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers.

 

 

Nieuwe website online!

Nieuwe website online!

Woensdag 27 juni 2018

De nieuwe website is online! Na maanden van voorbereiding, overleggen en heel veel mooie gesprekken te hebben gevoerd, is het dan zo ver. Wij vieren een klein feestje, want de nieuwe website is dus online!

Zorg in de nacht!

Zorg in de nacht!

Woensdag 27 juni 2018

Voor mantelzorgers van mensen met dementie zijn de nachten vaak zwaar. Om ook ’s nachts ondersteunen te bieden, is de gemeente Zwolle een pilot gestart: tot 1 november 2018 kan nachtzorg als respijtvoorziening worden ingezet. 

Kinderen van zieke ouders beter in beeld bij hulpverlening

Kinderen van zieke ouders beter in beeld bij hulpverlening

Maandag 2 juli 2018

 

Minister De Jonge wil dat hulpverleners beter letten op kinderen van wie de ouders een ziekte, verslaving of beperking hebben. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt dat hulpverleners bij de behandeling van een ouder altijd moeten nagaan of de kinderen steun nodig hebben en of ze wel veilig zijn.

 

Per 1 januari maxima vrijwilligersvergoeding omhoog

Per 1 januari maxima vrijwilligersvergoeding omhoog

Maandag 22 oktober 2018

Volgens het belastingplan 2019 gaan de maxima van de vrijwilligersvergoeding per 1 januari omhoog. Het kabinet heeft dit besloten vanwege het grote maatschappelijke belang van vrijwilligerswerk.

Impacter van start!

Impacter van start!

Dinsdag 23 oktober 2018

 

Deze week lanceerden Travers Welzijn, Hedon en wij het Zwolse project Impacter. Impacter is een project uit het landelijke Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd dat zich richt op Zwolse jongeren van 15 tot en met 25 jaar.

 

Deel deze pagina