terug
ZwolleDoet Logo

Maatjesplatform

Zwolle telt heel veel maatjesprojecten. Mensen die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding kunnen gebruiken, worden gekoppeld aan een maatje. In totaal gaat het om ruim twintig actuele professionele projecten. De organisaties achter deze projecten hebben de handen ineen geslagen en zich verenigd in Het Platform Maatjesinitiatieven Zwolle.

Het platform wil de toegang tot vraag en aanbod verbeteren en de kwaliteit van dienstverlening waarborgen. Daardoor zijn de maatjesprojecten beter te vinden, wordt ‘maatje zijn’ gezamenlijk gepromoot, vallen mensen niet meer tussen wal en schip, komen passende matches tussen hulpvragers en vrijwilligers tot stand en worden wachtlijsten verminderd. Bovendien biedt het platform organisaties de mogelijkheid om informatie uit te wisselen, zodat ze van elkaars kennis en ervaring profiteren.

Binnenkort wordt er op samenzwolle.nl ook een uitgebreide pagina gemaakt over het maatjesplatform waar je ook direct alle maatjes vragen etc. kunt vinden. Tot die tijd kun je het beste contact met Anke opnemen wanneer je een vraag hebt omtrent het platform.

Deel deze pagina