terug
ZwolleDoet Logo

Impacter

Jongeren moeten steeds jonger een keuze maken over welke richting ze op willen gaan. Maar als je niet weet wat je wilt, hoe kun je dan een keuze maken? Het project Impacter helpt Zwolse jongeren tussen de 15 en 25 jaar bij het zoeken naar hun passie.

Maatwerk

De jongere doet dit samen met een coach. Deze coach gaat naar de jongere toe: op school, bij verenigingen of in de stad. Wat wil je graag leren, ervaren of bereiken? Vanuit die vraag koppelt een jongerencoach jongeren aan een organisatie of project in de stad. Ze kunnen iets gaan doen waar ze goed in zijn, iets waar ze beter in willen worden of iets dat ze altijd al hebben willen doen. Ze bepalen zelf hoeveel tijd ze hierin stoppen, zodat het altijd past binnen hun agenda.

Actieprogramma Maatschappelijke Dienstijd

Impacter Zwolle is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Het kabinet heeft dit programma ontwikkeld vanuit de gedachte dat een sterke samenleving jongeren ruimte biedt om zich in te zetten voor een ander om zo hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

In zogenaamde proeftuinen experimenteren 41 organisaties in Nederland met het organiseren en uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd. Het programma biedt jongeren de kans om ervaring op te doen en misschien wel een duidelijker beeld te krijgen van hun toekomst.

Resultaat

Travers Welzijn, ZwolleDoet! en Poppodium Hedon doen mee aan het actieprogramma met het project Impacter Zwolle. Impacter geeft 135 jongeren de kans om iets te doen dat bij hen past waarmee ze tegelijkertijd hun identiteit ontwikkelen en toekomstperspectief vergroten. Jongeren kunnen zo ervaren hoe waardevol het is om je voor een ander in te zetten. Daarnaast geeft het 40 tot 60 organisaties de kans om iets voor de maatschappij te doen.

Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen via impacter@travers.nl of een kijkje nemen op de website van Impacter.

Deel deze pagina