terug
ZwolleDoet Logo

Impacter

Het project Impacter biedt jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op hun eigen manier. Ze dragen hun steentje bij aan de maatschappij én doen tegelijkertijd ervaring op in een vakgebied waar hun interesse ligt.

Maatwerk

De jongerencoach gaat zelf actief op zoek naar jongeren van 15 t/m 25 jaar: op school, bij verenigingen of in de stad. Wat wil je graag leren, ervaren of bereiken? Vanuit die vraag koppelt een jongerencoach jongeren aan een organisatie of project in de stad. Ze kunnen iets gaan doen waar ze goed in zijn, iets waar ze beter in willen worden of iets dat ze altijd al hebben willen doen. Ze bepalen zelf hoeveel tijd ze hierin stoppen, zodat het altijd past binnen hun agenda.

Actieprogramma Maatschappelijke Dienstijd

Impacter Zwolle is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Het kabinet heeft dit programma ontwikkeld vanuit de gedachte dat een sterke samenleving jongeren ruimte biedt om zich in te zetten voor een ander om zo hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

In zogenaamde proeftuinen experimenteren 41 organisaties in Nederland met het organiseren en uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd. Het programma biedt jongeren de kans om ervaring op te doen en misschien wel een duidelijker beeld te krijgen van hun toekomst.

Resultaat

Travers Welzijn, ZwolleDoet! en Poppodium Hedon doen mee aan het actieprogramma met het project Impacter Zwolle. Impacter geeft 135 jongeren de kans om iets te doen dat bij hen past waarmee ze tegelijkertijd hun identiteit ontwikkelen en toekomstperspectief vergroten. Jongeren kunnen zo ervaren hoe waardevol het is om je voor een ander in te zetten. Daarnaast geeft het 40 tot 60 organisaties de kans om iets voor de maatschappij te doen.

Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen via impacter@travers.nl.

Deel deze pagina